Ο «Bobby μας» επέστρεψε στο Dens Park

O «Oor Bobby» o Βοbby μας δηλαδή, είναι ένα γλυπτό του θρυλικού αρχηγού της Dundee, Bobby Cox, που κατέκτησε το πρωτάθλημα Σκωτίας το 1962.
Το ερέθισμα για την κατασκευή του ήταν το «Oor Wullie» (ήρωας σκωτσέζικου κόμικ). Αρκετά γλυπτά του «Oor Wullie» πουλήθηκαν για φιλανθρωπικούς σκοπούς κι η Dundee αποφάσισε να κάνει κάτι ανάλογο. Έφτιαξε λοιπόν το «Oor Bobby» στην πλάτη του οποίου γράφει Cox 3 (το όνομα και το νούμερο του θρυλικού αρχηγού της Dundee), ενώ υπάρχουν και σκηνές από την κατάκτηση του πρωταθλήματος του 1962. Η οικογένεια Garty (οπαδοί της Dundee εδώ και πολλά χρόνια), ο Mike κι η κόρη του Nina, σχεδιάσαν κατασκεύασαν και διακόσμησαν τον «Oor Bobby» με την άδεια της επίσημης Dundee και τον έβγαλαν σε δημοπρασία για να μαζευτούν χρήματα για το Archie Foundation (φιλανθρωπικό ίδρυμα που υποστηρίζει τα άρρωστα παιδιά και τις οικογένειές τους σε όλη τη Βόρεια Σκωτία).

Ο «Oor Bobby» μεταφέρθηκε στο Overgate (μεγάλο εμπορικό κέντρο στο Dundee), όπου εκατοντάδες οπαδοί φωτογραφήθηκαν μαζί του, για να ακολουθήσει τελικά η δημοπρασία. Πάνω από 900.000 λίρες συγκεντρώθηκαν ,για το φιλανθρωπικό σκοπό που προαναφέραμε, ενώ στη δημοπρασία συμμετείχε και ο Brian Lawrence που αντιπροσώπευε τους οπαδούς της Dundee. Έκανε την υψηλότερη προσφορά (12.000 λίρες) αγοράζοντας για τη Dundee τον «Oor Bobby» που επέστρεψε στο Dens Park.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.