Steelmen στον τελικό, 3-0 την Aberdeen


Mε δύο γκολ σε δύο λεπτά (Curtis Main στο 20’ και Ryan Bowman στο 22’) κι ένα ακόμα στο 66’ (πάλι από τον Main) η Motherwell εξέθεσε την αστεία αμυντική λειτουργία των Dons και πήρε την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Σκωτίας.
Πέρασαν 28 χρόνια από την τελευταία φορά που η Αberdeen κατέκτησε το κύπελλο Σκωτίας και 27 από τότε που το πήρε η Motherwell, οι Steelmen πάντως θα έχουν την ευκαιρία να το διεκδικήσουν φέτος, κάνοντας ότι και η Aberdeen πέρυσι, έφτασαν σε δύο τελικούς. Οι Dons έχασαν πέρυσι κύπελλο και League Cup από την αήττητη Celtic, η Motherwell έχασε φέτος στον τελικό του League Cup με 2-0 από τη Celtic και πιστεύει ότι μπορεί να γράψει αλλιώς την ιστορία, είτε βρει ξανά μπροστά της τη Celtic, είτε τους Rangers αφού οι δύο τιτάνες της Γλασκώβης κοντράρονται στον αυριανό ημιτελικό.
Στον σημερινό το αφεντικό ήταν η Motherwell με την Aberdeen να κάνει παιδαριώδη αμυντικά λάθη. Και οι δύο ομάδες είχαν σημαντικές απουσίες κι έκαναν από 4 αλλαγές στις ενδεκάδες που είχαν ξεκινήσει στα προηγούμενα παιχνίδια τους.
Στην ενδεκάδα της Motherwell επέστρεψε ο μέσος, Allan Campbell παίρνοντας τη θέση του Gael Bigirimana, ενώ στο αρχικό σχήμα γύρισαν και οι Chris Cadden και Andy Rose στέλνοντας στον πάγκο τους Elliott Frear και Barry Maguire, ενώ ο Charles Dunne πήρε τη θέση του τιμωρημένου Carl McHugh, του αρχηγού της ομάδας.
Χωρίς τον αρχηγό της και η Aberdeen, αφού ο Graeme Shinnie είναι τιμωρημένος, όπως και οι Shay Logan και Kenny McLean, ενώ τη θέση του στο βασικό σχήμα έχασε ο Niall McGinn. Αντί αυτών ο μέσος Chidi Nwakali και οι Adam Rooney, Dominic Ball και Kari Arnason βρέθηκε στην ενδεκάδα που ξεκίνησε για τους Dons.
To ματς είχε πολύ δύναμη και σκληρές μονομαχίες, η Aberdeen πάντως ήταν αυτή που έδειχνε να στέκεται καλύτερα, χωρίς πάντως να ανησυχήσει τον goalkeeper Trevor Carson.
Η Mοtherwell όμως ήταν αυτή που σκόραρε από το πουθενά πετυχαίνοντας δύο γκολ σε δύο λεπτά. Στο 20’ σε μια βαθιά μπαλιά ο Richard Tait μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και φάνηκε να παίρνει τη μπάλα με το χέρι, ο αμυντικός των Dons, Dominic Ball, αντί να τον μαρκάει σταμάτησε για να διμαρτυρηθεί, βγήκε η παράλληλη σέντρα κι ο Curtis Main πετάχτηκε από κοντά στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα.
Άλλη μια βαθιά μπαιά δύο λεπτά αργότερα, με τον Ryan Bowman να παίρνει δυναμικά τη μπάλα και να σουτάρει πάνω στον keeper, Joe Lewis, που δεν συγκράτησε τη μπάλα κι ο Bowman την έστειλε στα δίχτυα σε μια φάση που φάνηκε …ατελείωτη με τη μπάλα να κυλά αργά στα δίχτυα.
Οι Dons προσπάθησαν να απαντήσουν, χωρίς όμως να απειλήσουν και παραλίγο να δεχτούν και τρίτο γκολ πριν το ημίχρονο, όμως ο Bowman έκανε χέρι κι η φάση σταμάτησε. Η Motherwell μπορούσε να κάτσει πίσω και να αμυνθεί κι αυτό έκανε, ο τεχνικός των Dons, άφησε τρεις στην άμυνα στο β’ μέρος, περνώντας μέσα τον Niall McGinn που έκανε άμεσα αισθητή την παρουσία του, όταν βρήκε τον Adam Rooney, όμως τη βολίδα του επιθετικού της Aberdeen, απέκρουσε ο keeper της Motherwell, Trevor Carson. Συμπαγής η Motherwell, άντεξε εύκολα στην πίεση και πέτυχε και τρίτο γκολ, εκθέτοντας ξανά την άμυνα των Dons. Ψηλά στη μεσαία γραμμή ο Arnason στην προσπάθεια του να διώξει έστειλε τη μπάλα πάνω στον Curtis Main, o επιθετικός της Motherwell έφυγε μόνος του και τελείωσε άψογα τη φάση στο 66’ πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ.
Το ματς ουσιαστικά κρίθηκε εκεί, oι Steelmen περίμεναν με την άνεση τους την Aberdeen στην οποία παραχώρησαν με ευχαρίστηση την άκαρπη κατοχή.
Μια εμφατική νίκη για την ομάδα του Robinson, τραγική αμυντικά αυτή του McInnes, η Motherwell θα πάει ξανά στο Hampden Park, για το δεύτερο τελικό της σε μια αξέχαστη σεζόν. Στον αντίποδα οι Dons, θέλουν να ξεχάσουν όσο γίνεται πιο γρήγορα τη σεζόν, η κατάκτηση της 2ης θέσης είναι το μόνο που τους έμεινε, δεν πείθουν όμως ότι μπορούν να τα καταφέρουν και φέτος.

MOTHERWELL: Carson, Dunne, Aldred, Kipre, Tait, Grimshaw (MacLean 88), Campbell, Cadden, Rose, Bowman (Ciftci 79), Main (Newell 87).
ABERDEENLewis, Ball (McGinn 62), Arnason, McKenna, Considine, O’Connor, Nwakali (Mackay-Steven 44), Christie, Stewart, Rooney (Cosgrove 79), May.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.