Μοtherwell-Aberdeen (preview)


Hμιτελικός του κυπέλλου Σκωτίας, στο ουδέτερο Hampden Park της Γλασκώβης, με τη Motherwell να έχει χάσει στον τελικό του League Cup φέτος (2-0 από τη Celtic) και να στοχεύει σε έναν δεύτερο τελικό. Ο τεχνικός της, Stephen Robinson, δήλωσε ότι οι παίκτες του έχουν την ευκαιρία να γίνουν ήρωες, όπως η ομάδα της Motherwell που πήρε το κύπελλο το 1991. Οι Steelmen ευελπιστούν ότι οι Allan Campbell και Nadir Ciftci που επέστρεψαν στις προπονήσεις θα είναι διαθέσιμοι, ενώ η συμμετοχή του Charles Dunne θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή. Τιμωρημένος ο αρχηγός της ομάδας, Carl McHugh, που είχε πετύχει το γκολ πρόκρισης στο 2-1 επί της Hearts στα προημιτελικά, ο Robinson είχε πεί ότι οι Steelmen θα παίξουν και γι αυτόν. Οι Craig Tanner, Peter Hartley και Ellis Plummer είναι καιρό τώρα εκτός μάχης για τη Motherwell.
Χωρίς τρεις παίκτες-κλειδιά η Aberdeen, τον αρχηγό Graeme Shinnie και τους Kenny McLean και Shay Logan. Τιμωρημένοι και οι τρεις, ο τεχνικός των Dons, Derek McInnes, δήλωσε ότι γι αυτό υπάρχει το ρόστερ για να καλύπτει τις απώλειες. Ο Chidi Nwakali έχει ελπίδες επανόδου, όμως ο αμυντικός Michael Devlin είναι ακόμα στο στάδιο της αποθεραπείας.
H Αberdeen έπαιξε πέρυσι και στους δύο τελικούς κυπέλλου και League Cup όπου ηττήθηκε από τη Celtic, φέτος ευελπιστεί να ξαναπάει στον τελικό του κυπέλλου.
Η Mοtherwell την είχε αποκλείσει από το League Cup κερδίζοντας 3-0 στο Fir Park τον Σεπτέμβριο, όμως τρεις μέρες μετά οι Dons νίκησαν 1-0 στο ίδιο γήπεδο για το πρωτάθλημα. Ακολούθησε μια νίκη της Motherwell με 2-0 στην έδρα της Aberdeen τον Νοέμβριο με 2-0 και μια νίκη των Dons με το ίδιο σκορ στην έδρα της Motherwell πριν 11 μέρες με τις φετινές τους συναντήσεις να είναι απόλυτα ισορροπημένες.
Τo Ηampden Park πάντως αναμένεται να είναι μισοάδειοα αφού η Motherwell δε στέλνει πάω από 6.000 θεατές κι η Aberdeen αναμένεται να έχει περίπου τους διπλάσιους σε ένα γήπεδο χωριτηκότητας 51.000 θέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.