Συνάντηση «αγίων» στα ημιτελικά του Challenge Cup

OΙ πρωταθλητές Ουαλίας, New Saints θα αντιμετωπίσουν τη St Mirren σε μια σε αναμέτρηση … «αγίων» στα ημιτελικά του Challenge Cup, ενώ η  Queen of the South θα υποδεχθεί τη Dundee United σε μια αναμέτρηση ομάδων της Championship.  Oι δύο ημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 18 και 19 Φεβρουαρίου.
Αυτή είναι η πρώτη φορά που στο αναβαθμισμένο Challenge Cup συμμετέχουν ομάδες από την Ουαλία και τη Βόρειο Ιρλανδία.
Η TNS, που είναι στην ορυφή του πρωταθλήματος Ουαλίας με αέρα 12 βαθμών, απέκλεισε στα προημιτελικά την -πρωτοπόρο της σκωτσέζικης League One, Livingstonενώ στον προηγούμενο γύρο είχε αποκλείσει την -πρωτοπόρο της σκωτσέζικης  League Two- Forfar Athletic.
Η St Mirren, που κατέκτησε το Challenge Cup το 2006, είναι στην τελευταία θέση της Championship, χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα, απέκλεισε όμως την Ayr United στα προημιτελικά και στον προηγούμενο γύρο την -πρωτοπόρο της Championship- Hibernian.
H Queen of the South, είναι 6η στην Championship, κι απέκλεισε την Alloa Athletic της League One στα προημιτελικά, τερματίζοντας ένα αρνητικό σερί 4 ηττών που είχε οδηγήσει και στην απομάκρυνση του Gavin Skelton. Με τον Skelton στον πάγκο πάντως είχε αποκλείσει στον προηγούμενο γύρο τη Dunfermline. H Queens έχει κατακτήσει δύο Challenge Cup το 2003 και το 2013, κι έχει βρεθεί άλλες δύο φορές στον τελικό.
Η Dundee United, που δε συμμετείχε συχνά αφού ήταν για δεκαετίες στη μεγάλη κατηγορία, έχει βρεθεί μόνο σε ένα τελικό Challenge Cup, το 1996 όταν έχασε από τη Stenhousemuir. Ο φετινός τελικός θα διεξαχθεί στις 25 ή 26 Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.