Xαμός με Goodwillie στην Σκωτία


Η γυναικεία ομάδα της Clyde παραιτήθηκε, μαζί με τον γενικό διευθυντή της, μετά την απόφαση του συλλόγου να ξαναπάρει τον David Goodwillie. Το συμβούλιο του Βόρειου Lanarkshire –στο οποίο ανήκει το γήπεδο (Broadwood) που παίζει η Clyde- ανακοίνωσε ότι δεν θα ανανεώσει τη σύμβαση που λήγει τον Μάιο του 2023 και θα την τερματίσει νωρίτερα αν επιτραπεί στον Goodwillie η είσοδος στο Broadwood.

Ο 32χρονος επιθετικός καταδικάστηκε για βιασμό το 2017, όταν ήταν ακόμα παίκτης της Plymouth Argyle, διεθνής με όλες τις εθνικές ομάδες της Σκωτίας, από την κάτω των 16 μέχρι αυτή των ανδρών, τη φανέλα της οποίας έχει φορέσει 3 φορές σημειώνοντας ένα γκολ. Η μεγάλη του καριέρα (που ξεκίνησε με την Dundee United)  πήρε άμεσα την κάτω βόλτα, το 2017 πήγε στην Clyde της League Two (δ’ κατηγορία Σκωτίας), με τον πολιτικό John Mason, δηλωμένο οπαδό της ομάδας, να δηλώνει ότι δεν θα ξαναδεί αγώνες της μέχρι το τέλος εκείνης της σεζόν. Ο Goodwillie έμεινε στην Clyde μέχρι τον περασμένο Γενάρη, όταν ανακοινώθηκε η μεταγραφή του στη Raith Rovers. Η επιστροφή του στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο (η Raith είναι επαγγελματική ομάδα, παίζει στην Championship και διεκδικεί την άνοδο της στη μεγάλη κατηγορία, η Clyde είναι ερασιτεχνική), προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Πολλοί σπόνσορες της Raith απέσυραν τη χορηγεία τους, η γνωστή συγγραφέας Val


McDermid που υποστήριζε τη Raith από παιδί δήλωσε ότι δεν θα είναι πια οπαδός της. Απέσυρε και τη χορηγεία στη φανέλα της Raith, ενώ έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter: «Η ιδέα ότι ο βιαστής David Goodwillie θα τρέχει στον αγωνιστικό χώρο του Starks Park φορώντας τη φανέλα της Raith Rovers με το όνομα μου πάνω με αρρωσταίνει.»

Δυο διευθυντές της Raith Rovers παραιτήθηκαν άμεσα. Ο Andrew Mill, ήταν διευθυντής που αποτελούσε τον συνδετικό κρίκο με τους οπαδούς από το 2018, δήλωσε ότι δεν ένοιωθε καλά και δεν μπορούσε να συνεχίσει μετά από αυτή τη μεταγραφή.

Ο Billy Clark, διευθυντής του συλλόγου -και πρόεδρος παλαιότερα- παραιτήθηκε την ίδια στιγμή δηλώνοντας: «Πως θα μπορούσα να μιλάω με ανθρώπους της κοινότητας με ανθρώπους που έχουν κόρες, κορίτσια και αγόρια, πως θα μπορούσα να τους λέω να έρθουν, ότι κοινότητα και ομάδα είναι το ένα και το αυτό.»

Πολλές γυναικείες οργανώσεις αντέδρασαν όπως και η Πρώτη Υπουργός της Σκωτίας, Nicola Sturgeon, ενώ και ο πρώην Πρωθυπουργός, Gordon Brown, που είναι και οπαδός της Raith, εξέφρασε έντονα την αντίθεση του.

O Goodwillie δεν έπαιξε, η Raith ανακοίνωσε επίσημα ότι «έκανε λάθος» αρχές Φλεβάρη και ότι ο Goodwillie δεν θα αγωνιστεί με τη φανέλα της, παρότι είχε υπογράψει συμβόλαιο. Την Τρίτη αποφασίστηκε να επιστρέψει ο Goodwillie ως… δανεικός στην Clyde, για να πάει με μόνιμη μεταγραφή στο τέλος της σεζόν, επιστρέφοντας στο Broadwood.

Nέες αντιδράσεις, από την Clyde αυτή τη φορά, με τη γυναικεία ομάδα του συλλόγου να παραιτείται όπως προαναφέραμε, ενώ υπήρξε και η αντίδραση του Συμβουλίου του Βόρειου Lanarkshire, που ανέφερε ότι απαγορεύει στον Goodwillie την είσοδο στο γήπεδο, απειλώντας να τερματίσει άμεσα τη σύμβαση, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχουν δείγματα μεταμέλειας του Goodwillie αυτά τα χρόνια, κάτι που υπήρχε και στις δηλώσεις της Πρώτης Υπουργού της Σκωτίας, Nicola Sturgeon.

Eπιπρόσθετα, το συμβούλιο του Βόρειου Lanarkshire ανακοίνωσε ότι δεν είχε αντιδράσει ανάλογα το 2017, όταν πρωτοπήγε στην Clyde ο Goodwillie, επειδή τότε δεν είχε –νομικά- τον έλεγχο του γηπέδου.

Ηθικά και οικονομικά Clyde και Raith Rovers είναι ζημιωμένες, με την κατακραυγή να παίρνει διαστάσεις καταιγίδας στην Σκωτία και τον Goodwillie να είναι στον αέρα. Το «βιαστής striker» που αναφέρεται ακόμα και σε τίτλο ρεπορτάζ του –συνήθως συντηρητικού- BBC είναι το λιγότερο για την 32χρονο ποδοσφαιριστή που όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει δείξει δείγματα μεταμέλειας. Τουλάχιστον έμενε στην –όποια- αφάνεια ως παίκτης της Clyde, η απόφαση του να επιστρέψει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο έφερε στην επιφάνεια την καταδίκη του, και αυτό σίγουρα είναι κάτι για το οποίο μετάνιωσε. Γιατί για την πράξη για την οποία έχει καταδικαστεί δεν έχει δείξει το παραμικρό δείγμα μετάνοιας, απλά άφησε το θέμα να… ξεχαστεί, να θαφτεί στο βωμό της επικαιρότητας την τελευταία πενταετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.