Γιακουμάκης: «Διάλεξα τη Celtic γιατί… είναι η Celtic»


Ο Γιώργος Γιακουμάκης ήταν ο παίκτης που μίλησε στη χθεσινή Συνέντευξη Τύπου ενόψει της αποψινής αναμέτρησης με την πρωταθλήτρια Νορβηγίας, Bodo/Glimt.

Τόνισε ότι είναι τα ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι ένα τεράστιο μέρος του να παίζει κάποιος στη Celtic, αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος που διάλεξε τους Bhoys.

«Δεν διάλεξα τη Celtic για τα ευρωπαϊκά ματς, αυτό είναι κάτι έξτρα. Διάλεξα τη Celtic, γιατί είναι η Celtic. Ένας εκπληκτικός σύλλογος. Μια μεγάλη ομάδα με μεγάλους στόχους κάθε σεζόν, αλλά φυσικά τα ευρωπαϊκά ματς είναι κάτι πραγματικά ξεχωριστό για μας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

O 27χρονος επιθετικός ήρθε από την VVV Venlo, μια ομάδα που πάλευε για τη σωτηρία της, τώρα κάνει πρωταθλητισμό με μια από τις διασημότερες ομάδες του κόσμου. Η Celtic έδωσε 2.5 εκατομμύρια λίρες για να αποκτήσει τον πρώτο σκόρερ του Ολλανδικού πρωταθλήματος, έχει πετύχει 4 γκολ μέχρι τώρα, το τελευταίο στο πρόσφατο 4-0 επί της Raith Rovers της Championship στο κύπελλο Σκωτίας.

Έχει ήδη κερδίσει τη συμπάθεια των οπαδών της Celtic, για τη μαχητικότητα και τις κινήσεις του μέσα στο γήπεδο, κανείς δεν σκέφτεται πια το χαμένο του πέναλτι στις καθυστερήσεις στο ματς με τη Livingston τον Νοέμβριο, η Celtic είχε τότε παραχωρήσει 0-0 στη Livi

Σκόραρε στα ματς με τις St Johnstone, Alloa, Hearts και με τη Raith Rovers, όπως προαναφέραμε. Και στα 4 γκολ έχει εκτελέσει «με τη μία» δείχνοντας εξαιρετική τεχνική αλλά και μεγάλη αυτοπεποίθηση, ένας κλασικός φορ περιοχής. Θα μπορούσε να είχε σκοράρει και στο 3-0 επί των Rangers, υποχρέωσε τον goalkeeper των γηπεδούχων, Allan McGregor, σε τρεις εντυπωσιακές αποκρούσεις, και στις τρεις περιπτώσεις οι προσπάθειες του είχαν γίνει με τη μία, με το πρώτο άγγιγμα της μπάλας. 

Δεν είναι ότι λέγεται… Giorgos κι είναι από την Κρήτη όπως ο Sammy, o Γιώργος Σαμαράς που κατάφερε να γράψει τη δική του ιστορία με τη Celtic. Είναι οι κινήσεις του στο γήπεδο, το πείσμα και η μαχητικότητα του που αρέσουν στους οπαδούς της Celtic. Υπάρχει έντονος ανταγωνισμός στην επίθεση της Celtic φέτος, ο Kyogo Furuhachi σκόραρε σαν… πολυβόλο μέχρι τον τραυματισμό του, ο Maeda βρίσκει δίχτυα, ο Γιώργος πάντως έχει εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του: «Θα έχω ευκαιρίες σε αυτή την ομάδα, χρειάζεται να είμαι συγκεντρωμένος, ευκαιρίες θα έχουμε σε κάθε ματς, πάντα προσπαθώ να σκοράρω με την πρώτη επαφή, αυτό δουλεύω και στις προπονήσεις.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.