Οπαδοί της Celtic θα έχουν σημαίες της Παλαιστίνης στο ματς με τη Beer Sheva

Οπαδοί της Celtic ετοιμάζονται να δείξουν τη συμπαράσταση τους στο λαό της Παλαιστίνης, στο ματς με την Hapoel Beer Sheva την ερχόμενη Τετάρτη για τα play-off του Champions League. Πάνω από 500 άτομα έχουν ήδη υπογράψει σε σελίδα στο Facebook που ονομάζεται: "Fly the flag for Palestine, for Celtic, for Justice" (ανεμίστε τη σημαία της Παλαιστίνης, για τη Celtic, για τη δικαιοσύνη).
Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη σελίδα, οπαδοί που θα μαζευτούν στην είσοδο του Celtic Way (του δρόμου που οδηγεί στο Celtic Park) θα παραλάβουν σημαίες της Παλαιστίνης. Το συγκεκριμένο γκρουπ ζητά από τους οπαδούς της Celtic να χρησιμοποιήσουν  "τα δημοκρατικά μας δικαιώματα για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στο ισραηλινό Απαρτχάιντ, την αποικιοκρατία και τις αμέτρητες σφαγές του Παλαιστινιακού λαού».
Στη σελίδα του Facebook για το συγκεκριμένο event γίνεται λόγος για μη δικαίωμα των πρωταθλητών του Ισραήλ στο Champion λόγω «παράβασης» των κανονισμών της UEFA. Στο γκρουπ έχει ποσταριστεί χαρακτηριστικά «Η Celtic έχει κληρωθεί με μια ομάδα του Ισραήλ που σύμφωνα με τους κανονισμούς της UEFA δε θα έπρεπε να συμμετέχει στη διοργάνωση λόγω του συστήματος, των νομοθεσιών και των πρακτικών του απαρτχάιντ».
Σημαίες της Παλαιστίνης είχαν εμφανιστεί στο Celtic Park σε ευρωπαϊκό ματς, κόντρα στην KR Reykjavik το 2014 για τα προκριματικά του Champions League, ενώ τo ίδιο είχαν κάνει την ίδια χρονιά και οι οπαδοί της St Johnstone σε παιχνίδι προκριματικών του Europa League κόντρα στη Spartak Trnava. Kαι οι δύο ομάδες της Σκωτίας είχαν τιμωρηθεί τότε με πρόστιμο από την UEFA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.