Aberdeen-Celtic (preview)

H Aberdeen υποδέχεται απόψε τη Celtic, στο τελευταίο της ματς στο Pittodrie αυτή τη σεζόν και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες για την αντικατάσταση του αγωνιστικού χώρου. Στο -27 από την πρωτοπόρο Celtic αλλά και στο +9 από τους τρίτους Rangers oι Dons έχουν εξασφαλίσει τη 2η θέση για Τρίτη σερί σεζόν, με τον τεχνικό τους, Derek McInnes να τονίζει ότι το παιχνίδι είναι σημαντικό ενόψει και του τελικού του κυπέλλου Σκωτίας, όπου οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες για έκτη και τελευταία φορά αυτή τη σεζόν. Οι Dons θα αγωνισθούν χωρίς τους τραυματίες Ryan Jack (αρχηγός της ομάδας) και Peter Pawlett ενώ θα λείψει και ο Ryan Christie που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής αφού είναι δανεικός από τη Celtic.
Aναπόφευκτα οι πιτσιρικάδες Dean Campbell και Sebastian Ross προτέθηκαν στην αποστολή.
Αήττητη η Celtic αν φύγει όρθια από το Pittodrie θα φτάσει τα 44 ματς χωρίς ήττα από την αρχή της σεζόν. Οι Bhoys πηγαίνουν στο Pittodrie χωρίς τον αρχηγό τους, Scott Brown, που είναι τιμωρημένος, επιστρέφει όμως ο αμυντικός Mikael Lustig που ξεκουράστηκε την περασμένη βδομάδα. Παραμένει εκτός μάχης ο επιθετικός Moussa Dembele, με τον Brendan Rodgers να αναμένεται να επιλέξει ένα 4-2-3-1, με τους Scott Sinclair και Callum McGregor να επιστρέφουν στο βασικό σχήμα. Ο Tom Rogic και ο νεαρός Michael Johnston, είναι αυτοί που πιθανότητα θα βρεθούν στον πάγκο, όσον αφορά την ομάδα που ξεκίνησε στο 4-1 επί της St Johnstone. O Rogic ήταν εξαιρετικός, όμως ο McGregor είναι σε εξαιρετική κατάσταση σκοράροντας στα τρία τελευταία παιχνίδια. Δεν αποκλείεται ο 18χρονος Anthony Ralston να συνεχίσει  στο δεξί άκρο της άμυνας, όπως και ο Nir Bitton στα χαφ δίπλα στον Stuart Armstrong. Οι Craig Gordon, Kieran Tierney, Jozo Simunovic and Dedryck Boyata αναμένεται να ξεκινήσουν, όπως και οι Patrick Roberts και Leigh Griffiths.
Η Celtic έχει κερδίσει τα 5 τελευταία παιχνίδια της κόντρα στους Dons, τα τέσσερα αυτή τη σεζόν, 4-1 τον Αύγουστο  στο Celtic Park και 1-0 το Φλεβάρη στο ίδιο γήπεδο και 1-0 στο Pittodrie τον Οκτώβριο, αλλά και 3-0 στο Hampden Park στον τελικό του League Cup.
H Aberdeen δεν έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της στα τελευταία 55 ματς πρωταθλήματος, έχει χάσει τα δύο τελευταία ματς στην έδρα της, δεν έχει χάσει όμως στα 8 ματς πρωταθλήματος που έδωσε Παρασκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.