Πρώτη με 3 στα 3 η Celtic και 4-1 επί της Aberdeen

Η Celtic έκανε το 3 στα 3 επικρατώντας με το επιβλητικό 4-1 της Aberdeen κι οδηγεί από νωρίς την κούρσα στη Σκωτία, έχοντας κι ένα ματς λιγότερο. Τέσσερις διαφορετικοί σκόρερς για τους Bhoys (Griffiths, Forrest, Sinclair και Rogic), με τον Adam Rooney να έχει ισοφαρίσει προσωρινά για την Aberdeen.
Ο Dorus de Vries έκανε το ντεμπούτο του στη θέση του Craig Gordon κάτω από τα δοκάρια της Celtic στη μίνι έκπληξη του Brendan Rodgers στην ενδεκάδα των Bhoys.
H Celtic μπήκε πολύ δυνατά όπως αναμενόταν, είχε δοκάρι στο 11’ σε βολίδα του Tom Rogic για να ανοίξει το σκορ στο 13’ με σουτ του Leigh Griffiths που έφτασε τα 6 γκολ τη φετινή σεζόν. H Celtic έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο με τους Forrest στο 20’ και Griffiths στο 22’, όμως ήταν η Aberdeen που βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα, φέρνοντας το ματς στα ίσα με τον Adam Rooney στο 32’. Οι Dons θα μπορούσαν να πάρουν το προβάδισμα 6 λεπτά αργότερα όταν ο Dorus de Vries έκανε μια λάθος πάσα που οι φιλοξενούμενοι δε μπόρεσαν αν εκμεταλλευθούν. Ο Brendan Rodgers εκθείαζε το Δανό για την ικανότητα του με τη μπάλα στα πόδια, η συγκεκριμένη φάση πάντως εξέθεσε και τους δύο. Καλύτερη Celtic πήρε ξανά το προβάδισμα στο 42’ με το James Forrest να φτάνει τα 3 γκολ τη φετινή σεζόν και το Leigh Griffiths να χάνει την ευκαιρία να κάνει το 3-1 στην εκπνοή του ημιχρόνου. Η Celtic έχασε αρκετές ευκαιρίες, με το ματς να κρίνεται στο 87’. Ο Mark Reynolds έκανε πέναλτι, αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα αφήνοντας τους Dons με 10 παίκτες και σκορ 3-1 αφού το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Scott Sinclair. To 4-1 έγινε στο 90’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Tom Rogic, μη αφήνοντας περιθώρια αμφισβήτησης της ανωτερότητας των γηπεδούχων.
Ήταν το πρώτο έδρας ματς στο πρωτάθλημα με το Brendan Rodgers στον πάγκο της Celtic, οι Bhoys έκαναν το 3 στα 3 κι είναι στην κορυφή έχοντας κι ένα ματς στο χέρι. Η Aberdeen συνέχισε την τραγική της παράδοση στο Celtic Park, μετρά 22 σερί ήττες τα 12 τελευταία χρόνια στο πρωτάθλημα έχοντας δεχτεί 62 γκολ.  
CELTIC: De Vries, Lustig, Toure, Sviatchenko, Tierney, Brown, Bitton (McGregor 80), Forrest (Roberts 57), Rogic, Sinclair, Griffiths (Dembele 58). 
ABERDEEN: Lewis, Logan, Shinnie, Considine, Taylor, Reynolds, McLean, Burns, McGinn (Storie 90+2), O'Connor (Storey 84), Rooney (Stockley 84). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.