Έφτασε τα 100 τρόπαια η Celtic, 3-0 την Aberdeen

Με γκολ των Tom Rogic στο 16’, James Forrest στο 37’ και Moussa Dembele στο 64’ (με πέναλτι), η Celtic νίκησε 3-0 την Aberdeen στον τελικό του League Cup και κατέκτησε το 100ο τρόπαιο της ιστορίας της.
Όπως αναμενόταν, με τον Scott Sinclair νοκ άουτ, ο Patrick Roberts ήταν στη βασική ενδεκάδα της Celtic, με τον James Forrest να ξεκινά στη θέση του Callum McGregor. Η Aberdeen είχε μόνο μία αλλαγή από το 3-1 επί της Inverness, με τον αμυντικό Ash Taylor να ξεκινά αντί του προωθημένου Jayden Stockley.
Πρίν την έναρξη της αναμέτρησης  δύο θρύλοι των φιναλίστ, ο Joe Harper της Aberdeen και ο Danny McGrain της Celtic μετέφεραν το League Cup, γνωρίζοντας την αποθέωση του κοινού.
Κυρίαρχη στο πρώτο μέρος η Celtic, έχασε την πρώτη ευκαιρία του τελικού στο 12’, με τον Emilio Izaguirre να βγάζει τη σέντρα από τα αριστερά και τον Moussa Dembele να πιάνει την κεφαλιά που απέκρουσε ο keeper των Dons, Joe Lewis. Tέσσερα λεπτά αργότερα όμως o Lewis δεν είχε απάντηση στο σουτ του Tom RogicΟ Αυστραλός μέσος, στη δεξιά γωνία στο ύψος της περιοχής έπιασε ένα αριστερό φαλτσαριστό σουτ κι έστειλε τη μπάλα στη γωνία της εστίας. 1-0 για τη Celtic στο 16’, με τον Rogic να έχει σκοράρει και στα 3 φετινά ματς κόντρα στην Aberdeen. Δύο λεπτά αργότερα η Aberdeen άγγιξε την ισοφάριση με κεφαλιά του Andy Considine, όμως ο goalkeeper της Celtic, Craig Gordon, κατάφερε να αποκρούσει. Αυτή ήταν και η μοναδική καλή στιγμή των Dons στο πρώτο μέρος με τη συνέχεια να ανήκει στη Celtic.
Στο 36’ ο James Forrest έπιασε ένα σουτ έξω από την περιοχή που έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ και στο 37’ διπλασίασε τα τέρματα των Bhoys. Ήταν μια έξοχη ατομική ενέργεια του μεσοεπιθετικού των Bhoys -και αναμφβισβήτητου man of the match- που μπήκε στην περιοχή κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα νικώντας όλη την άμυνα των Dons.
To ημίχρονο έληξε 2-0, με την Aberdeen να έχει μπροστά της ένα βουνό που δεν κατάφερε να ανέβει ποτέ. Ανίθετα παραλίγο να δεχτεί τρίτο γκολ στο 48’ σε μια γρήγορη αντεπίθεση των πρωταθλητών, που ξεκίνησε από τον Tom Rogic, με τον Patrick Roberts να τροφοδοτεί τον Dembele όμως ο νεαρός Γάλλος έπιασε μια αδύναμη κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα στην αγκαλιά του Joe Lewis. Οι Dons πάντως φάνηκαν πιο ζωροί στο πρώτο τέταρτο του β’ μέρους κι είχαν τις στιγμές τους δύο φορές με τον Adam και μία με κεφαλιά του Kenny McLean, χωρίς να καταφέρουν κάτι. Ο Forrest συνέχισε το σόου του, στο 58’ είχε ένα σουτ έξω από την περιοχή που έφυγε άουτ και στο 63’ κέρδισε πέναλτι, όταν ανατράπηκε στην περιοχή από τον Anthony OConner. Ο Moussa Dembele εκτέλεσε την ποινή στέλοντας το Joe Lewis στην άλλη γωνία και το 3-0 στο 64’ ήταν γεγονός. Τρία λεπτά αργότερα οι οπαδοί της Celtic, έκαναν ότι και στο ματς με τη Barcelona, τιμώντας την ομάδα του 67 (τους Lisbon Lions) «ανάβοντας» το Hampden.
Kατώτερη των περιστάσεων η Aberdeen, θα μπορούσε να δεχτεί κι άλλα τέρματα στη συνέχεια, όμως ο Stuart Armstrong έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ στο 76’, χάνοντας ακόμα μια μεγαλύτερη ευκαιρία στο 84’.
Η Celtic κατέκτησε, πιο εύκολα απ’ότι θα περίμενε κανείς, το 100ο τρόπαιο της ιστορίας της, πρώτο με τον Brendan Rodgers στον πάγκο κι είναι σε τροχιά treble.
ABERDEEN: Lewis, Logan, Taylor, O'Connor (Stockley 65), Considine, Jack, Shinnie, Hayes (McGinn 71), McLean, Maddison, Rooney (Burns 79).
CELTIC: Gordon, Lustig, Simunovic, Sviatchenko, Izaguirre, Brown, Armstrong, Roberts (Biton 65), Rogic (McGregor 77),Forrest (Griffiths 90+1), Dembele. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.