Xωρίς αντίπαλο η Celtic, 1-0 την Aberdeen στο Pittodrie

Aσταμάτητη η Celtic, συνέχισε την εντυπωσιακή της πορεία, περνώντας και από το Pittodrie. Oι Bhoys νίκησαν 1-0 χάρη σε εντυπωσιακό γκολ του Tom Rogic στο 23’ (και μια εκπληκτική απόκρουση του Gordon στο 95’), άφησαν 10 βαθμούς πίσω τους την Aberdeen, έχοντας κι ένα ματς στο χέρι και δείχνουν ότι δεν έχουν αντίπαλο φέτος στη Σκωτία.

Η Aberdeen είχε δύο αλλαγές στην ενδεκάδα που ξεκίνησε το ματς με τη Hamilton, με τον αρχηγό της ομάδας, Ryan Jack και τον Niall McGinn να ξεκινούν στη θέση των James Maddison και Adam RooneyΗ Celtic, μετά τις 8 αλλαγές που έγιναν στο 4-0 επί της Ross County, ξεκίνησε με μία από τις συχνές ενδεκάδες της αυτή τη σεζόν. Ο Emilio Izaguirre παρέμεινε στο αριστερό άκρο της άμυνας, μετά τον τραυματισμό του Kieran Tierney, ο Stuart Armstrong κράτησε τη θέση του στα χαφ, ενώ ο Leigh Griffiths επέστρεψε στον πάγκο, αφού ο Moussa Dembele πήρε πάλι τη θέση του στο βασικό σχήμα.

Η Celtic πίεσε από την αρχή την Aberdeen -αναγκάζοντας τους Dons να κάνουν πολλά λάθη- κι είχε τον έλεγχο της ροής του αγώνα στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης. Το σκορ άνοιξε στο 23’ με τον Shay Logan να διώχνει με κεφαλιά τη μπάλα στο δρόμο του Tom Rogic στο ύψος της περιοχής. Ο Αυστραλός σταμάτησε τη μπάλα με το δεξί και με ένα εντυπωσιακό βολέ με το αριστερό την έστειλε στα δίχτυα, σημειώνοντας το έβδομο γκολ του τη φετινή σεζόν.Τρία λεπτά αργότερα ο Rogic έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο γκολ, μετά από μπαλιά του Scott Sinclair, αλλά αυτή τη φορά δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε. Η Aberdeen προσπάθησε να αντιδράσει κι είχε μια κεφαλιά του Andrew Considine που έφυγε άουτ στο 36’, όμως η Celtic είχε μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της στο 43’. Ο Tom Rogic πάσαρε στον Stuart Armstrong που βρέθηκε απέναντι στο τέρμα στέλνοντας τη μπάλα ψηλά άουτ.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τη Celtic να κάνει μία ακόμα μεγάλη φάση, με τον Scott Sinclair να πιάνει μια βολίδα και τον keeper των Dons, Joe Lewis, να στέλνει με τα ακροδάχτυλα τη μπάλα κόρνερ κάνοντας μια εκπληκτική απόκρουση. Νέα επέμβαση του Joe Lewis στο 58’ σταματώντας τον Tom Rogic, για να ολοκληρώσει την απόκρουση ο Shay Logan προλαβαίνοντας τον Scott Sinclair. H Aberdeen επισκέφθηκε στη συνέχεια αρκετές φορές την περιοχή της Celtic χωρίς να μπορεί να κάνει φάση, με τους αμυντικούς των Bhoys να κόβουν με άνεση και τον εκνευρισμό να αρχίζει να καταλαμβάνει τους γηπεδούχους. Το ματς έγινε πολύ σκληρό στο τελευταίο τέταρτο, με τη Celtic να έχει πάντα τον έλεγχο και τους Dons να κάνουν τις δύο μεγάλες φάσεις τους στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης. Και οι δύο ήρθαν από εκτελέσεις φάουλ. Στο 94’ η μπάλα έφτασε στον James Maddison που την έστειλε άουτ με μονοκόμματο σουτ μέσα από την περιοχή, ενώ στο 95’ ο Craig Gordon έκανε μια εκπληκτική απόκρουση, αποτρέποντας αυτογκόλ από κεφαλιά του Erik Sviatchenko. Η Celtic πήρε μία ακόμα νίκη, ένατη σε 10 ματς, χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα και δείχνει ασταμάτητη. Το παιχνίδι με τη Gladbach στη Γερμανία για το Champions League απασχολεί πια τους Bhoys.

ABERDEEN: Lewis, Logan, O'Connor, Reynolds, Considine, Jack (Rooney 53), Shinnie, McLean, McGinn (Maddison 53), Hayes, Burns (Stockley 82).
CELTIC: Gordon, Lustig (Gamboa 80), Simunovic, Sviatchenko, Izaguirre, Brown, Armstrong, Rogic (Bitton 70), Sinclair, Forrest (Roberts 75), Dembele.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.