Με Boyata η Celtic στο +25, 1-0 την Aberdeen

Ο Dedryk Boyata σκόραρε ξανά δίνοντας τη λύση στη Celtic (που έπαιζε χωρίς Dembele και Griffiths), που επικράτησε 1-0 της Aberdeen κι έφτασε τις 18 σερί νίκες και τα 28 ματς χωρίς ήττα από το ξεκίνημα της σεζόν.
Eκτός από τους Moussa Dembele και Leigh Griffiths ο Rodgers δεν είχε στη διάθεση του ούτε τους μέσους Stuart Armstrong, Eboue Kouassi και Tom Rogic κι είδε την ομάδα του, παρά την υπεροχή της, να ζορίζεται πολύ απέναντι στους Dons. H Αberdeen πίεσε ψηλά, απέναντι σε μια Celtic που έπαιξε πολλές φορές στο ματς με 3 στην άμυνα αφού ο Kieran Tierney έκανε πολλές παλγιοκοπήσεις από τα αριστερά. Χωρίς ξεκάθαρες ευκαιρίες το πρώτο ημίχρονο και με τους Dons να έχουν πολλούς παίκτες πίσω από τη μπάλα η Celtic έδειχνε να ζορίζεται και στο δεύτερο μέρος παρότι πίεσε περισσότερο. Ο Dedryk Boyata έδωσε για ακόμα μια φορά τη λύση (το είχε κάνει και στο 1-0 επί της St Johnstone), δικαιώνοντας ακόμα μια φορά τον Brendan Rodgers για την εμπιστοσύνη που του δείχνει και τα καλά λόγια που έχει πει γι αυτόν. Ο Βέλγος αμυντικός με μια εντυπωσιακή κεφαλιά στο 57’ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αξιοποιώντας την εξαιρετική σέντρα του Scott Sinclari. To γκολ έμελλε να κρίνει την αναμέτρηση, αφού η πίεση των Dons στα τελευταία λεπτά δεν απέφερε αποτέλεσμα. Ήταν η 18η σερί νίκη για τη Celtic (τέταρτη σε ισάριθμα ματς κόντρα στην Aberdeen αυτή τη σεζόν) που έφτασε τα 28 παιχνίδια χωρίς ήττα από το ξεκίνημα της σεζόν. Ήταν επίσης η 24η σερί επί των Dons στο Celtic Park σε αγώνες πρωταθλήματος. Για την Aberdeen το καλό αποτέλεσμα ήταν ή ήττα των Rangers με 4-1 από τη Hearts, μιας κι έμειναν στο -2 από τους Gers έχοντας ένα ματς στο χέρι και καλύτερο συντελεστή τερμάτων.

CELTIC: Gordon, Lustig, Simunovic, Boyata, Tierney, Forrest (Mackay-Steven 71), Bitton, Brown, McGregor (Henderson 79), Sinclair, Roberts (Sviatchenko 87).
ABERDEEN: Lewis, Logan (Pawlett 90), Shinnie, Considine, Taylor, Reynolds (Stockley 86), McLean, Rooney (Storey 76), McGinn, Hayes, Jack. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.