Έμεινε …ζωντανή η Aberdeen, παρά την ήττα με 2-1 από την Kairat




Παρότι βρέθηκε να χάνει 2-0 στο 22’, η Aberdeen κατάφερε να σημειώσει το πολύτιμο εκτός έδρας γκολ και  μπορεί τώρα να έχει βάσιμες ελπίδες ότι θα πάρει την πρόκριση στο Pittodrie.

Το ματς στο Central Stadium του Almaty δεν ξεκίνησε καλά για τους Dons που είδαν την Kairat να μπαίνει πολύ δυνατά και να βρίσκει δίχτυα πριν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 13’ με σούτ του Mikhail Bakaev από δύσκολη θέση  κι οι Dons άγγιξαν την ισοφάριση στο 19’ όμως η κεφαλιά του Jonny Hayes έφυγε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματα τους με βολίδα του Bauyrzhan Islamkhan έξω από την περιοχή. Δύο υπέροχα γκολ για την Kairat όμως η Aberdeen μπορούσε να αντιδράσει καλύτερα κι αυτό έκανε στη συνέχεια.

Πριν γίνει αυτό όμως …λαχτάρησε αρκετά αφού η kairat έδωσε χώρο στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ψάχνοντας την κόντρα. Έφτασε δύο φορές μέσα σε 5 λεπτά σε ένα τρίτο γκολ με αντεπιθέσεις, όμως το σουτ του Anatoliy Tymoshchuk στο 55’ έφυγε ψηλά άουτ και στο 60’ ο Danny Ward απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ Isael.
 
Ο Kenny McLean αποδείχθηκε “χρυσή αλλαγή” για τους Dons, καθώς μπήκε στο 64’ και πέντε λεπτά αργότερα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με εντυπωσιακό τελείωμα πιάνοντας ένα δυνατό σουτ. Η Kairat είχε κι άλλες ευκαιρίες για γκολ κι οι Dons στάθηκαν τυχεροί στην εκπνοή. Ο Danny Ward απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ σουτ του Serginho και στο κόρνερ που εκτελέστηκε στη συνέχεια ο Lunin έστειλε στο 90’ τη μπάλα στο δοκάρι.

Η Aberdeen θέλει τώρα νίκη με 1-0 για να προκριθεί, θέλει όμως πολύ προσοχή στο Pittodrie και να αποφύγει τα λάθη που έκανε στο Μπακού.

KAIRAT ALMATY: Plotnikov, Bruno, Gorman (Serginho 69), Markovic, Kuantayev, Bakaev, Islamkhan, Isael, Tymoschuk, Lunin, Despotovic (Konysbayev 68).

ABERDEEN: Ward, Logan, Shinnie, Considine, Taylor, Quinn (Robson 85), Hayes, Pawlett (Rooney 45), Jack, McGinn, Goodwillie (McLean 64).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.