Το …βιολογικό ρολόι στο μυαλό του ΜcInnes



H διαφορά ώρας, το ταξίδι στο Καζακστάν και τα δύο ματς της Aberdeen σε 4 μέρες προβληματίζουν τον προπονητή της

Ο Derek McInnes πιστεύει ότι ο μόνος τρόπος να ξεπεράσει οι παίκτες του τις εξοντωτικές επιπτώσεις του ταξιδιού στο Καζακστάν είναι να μείνουν προσηλωμένοι στο βρετανικό ωράριο. Αυτή ήταν κι η συμβουλή που πήρε από το ιατρικό team της Aberdeen, να μην προσπαθήσει να προσαρμόσει δύο φορές μέσα σε 72 ώρες το βιολογικό ρολόι των παικτών του, αν θέλει να είναι έτοιμοι για το ματς με τη Dundee Utd, που θα έρθει 3 μέρες μετά την αναμέτρηση με την Kairat Almaty στο Καζακστάν. 
Υπάρχουν 5 ώρες διαφορά μεταξύ Καζακστάν και Βρετανίας, το ματς είναι την Πέμπτη κι οι Dons θα πρέπει μετά να επιστρέψουν και να προσαρμοστούν ξανά για να αντιμετωπίζουν την Κυριακή τη Dundee Utd.
“Θα τηρήσουμε το δικό μας ωράριο θα πετάξουμε αργά το βράδυ της Τρίτης και θα κοιμηθούμε τις ώρες που έπρεπε να κοιμηθούμε αν ήμασταν στη Βρετανία. Θα φτάσουμε στις 2μμ, δική τους ώρα, θα κοιμηθούμε και μετά θα κάνουμε προπόνηση τη νύχτα” δήλωσε ο McInness και πρόσθεσε:
“Ετσι όποιος δεν μπορεί να κοιμηθεί σε αεροπλάνο -κι εγώ είμαι ένας από αυτούς- θα πρέπει να ξεκουραστεί πριν ξεκινήσουμε προπόνηση.”

O τεχνικός των Dons παραδέχθηκε ότι αυτό προτείνουν οι φυσιοθεραπευτές και το επιστημονικό επιτελείο της ομάδας και τον βρίσκει απόλυτα σύμφωο.
“Συμφωνήσαμε ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος, με μπόλικη ξεκούραση για να μπορούμε να επανέλθουμε σε ώρες Βρετανίας για το ματς της Κυριακής. Θα επιστρέψουμε από το Καζακστάν στις 4 τα ξημερώματα της Παρασκευής κι οι παίκτες θα ξεκουραστούν”.

O Derek McInness παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχει ο τέλειος τρόπος, αυτός όμως είναι ο καλύτερος για να μπορέσει η ομάδα του να ανταπεξέλθει βιολογικά και αγωνιστικά σε μια ομολογουμένως δύσκολη εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.