Eύκολα η Celtic 2-0 τη Stjarnan



Με γκολ των Dedryk Boyata στο 44’ και Stefan Johansen στο 56’ η Celtic επικράτησε 2-0 της Stjarnan στο πρώτο ματς των δύο ομάδων για το β’ προκριματικό γύρο του Champions League.
Οι Bhoys έχασαν ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ, με σημαντικότερη το πέναλτι του Leigh Griffiths στο 77’, το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά ο goalkeeper των Φιλανδών, Gunnar Nielsen που ήταν κι ο κορυφαίος της αναμέτρησης.
Ο αγώνας ήταν ένας μονόλογος της Celtic που πίεσε από το ξεκίνημα με τους Ισλανδούς να αμύνονται μαζικά.
Στο 9’ η πρώτη ευκαιρία για τους γηπεδούχους με το σουτ του Nadir Ciftci να διώχνει ο goalkeeper των Φιλανδών, Gunnar Nielsen.
Στο 20’ σουτ του Stefan Johansen έφυγε ελάχιστα άουτ, ενώ 3 λεπτά αργότερα το σουτ του Stuart Armstrong έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 29’ οι Bhoys έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους όταν ο Stuart Armstrong βρέθηκε απέναντι από το goalkeeper των Ισλανδών, όμως ο Gunnar Nielsen απέκρουσε με τα πόδια.
Το γκολ ήρθε στο 44’ με κεφαλιά του Dedryck Boyata μετά από κόρνερ του Stefan Johansen. Στο ιδανικότερο σημείο για τους Bhoys που έκλεισαν το ημίχρονο μπροστά στο σκορ.

Στο 52’ οι Ισλανδοί παραλίγο να φέρουν το ματς στα ίσα, σχεδόν από το …πουθενά, με το Jeppe Hansen να χάνει μοναδική ευκαιρία στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα άουτ. Η Celtic απάντησε με κεφαλιά του Nir Bitton στο 54’ και δύο λεπτά αργότερα η αναμέτρηση κρίθηκε.
Ο Hordur Arnason έχασε τη δεύτερη ευκαιρία της Stajrnan στέλνοντας τη μπάλα ψηλά και στην επόμενη φάση ο Stefan Johansen εκμεταλλεύιηκε την πάσα του Stuart Armstrong κι έκανε το 2-0 για τη Celtic. O “νόμος” του ποδοσφαίρου αποδείχθηκε σκληρός για τους Ισλανδούς που θα μπορούσαν αν δεχτούν ακόμα ένα γκολ, όταν ο ο Brynjar Gudjónss ανέτρεψε το Stefan Johansen στο 77’. Ο Νορβηγός πήγε να εκτελέσει το πέναλτι για να διπλασιάσει τα προσωπικά του τέρματα, όμως ο Leigh Griffiths είχε άλλη άποψη -ως βασικός εκτελεστής της εσχάτης των ποινών- και του πήρε τη μπάλα για να το χτυπήσει αυτός.
Η εκτέλεση δεν ήταν καθόλου κακή όμως ο Gunnar Nielsen απέκρουσε εντυπωσιακά κρατώντας το 2-0. Κορυφαίος της αναμέτρησης ο goalkeeper των Ισλανδών έκανε άλλη μια απόκρουση στο 90’ σταματώντας το Stefan Johansen.
H Celtic, παρότι ανέτοιμη, έδειξε σαφώς ανώτερη της Stjarnan και το προβάδισμα που πήρε ενόψει της ρεβάνς στην Ισλανδία δείχνει καθοριστικό.


CELTIC: Gordon, Lustig, Boyata (Ambrose 82), Mulgrew, Izaguirre, Brown, Bitton, Forrest (Griffiths 58), Johansen, Armstrong, Ciftci (Stokes 74).

STJARNAN: Nielsen, Gudjonsson, Praest, Johannsson (Runarsson 74), Laxdal, Bjorgvinsson (Palsson 76), Aegisson, Arnason, Finsen, Hansen, Bjornsson (Gunnarsson 81).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.