Ο John Clark θα σηκώσει τη σημαία στο Celtic Park το Σάββατο



Επίσημη αυλαία του σκωτσέζικου πρωταθλήματος το Σάββατο κι ως είθισται οι πρωταθλητές παίζουν στην έδρα τους, με την ύψωση της σημαίας του πρωταθλητή είναι αναπόσπαστο μέρος της τελετής έναρξης.

Η Celtic θα γιορτάσει τον 4ο σερί τίτλο της κι ο επίσημος καλεσμένος, ο άνθρωπος που θα ανεβάσει ψηλά τη σημαία του πρωταθλητή, θα είναι και φέτος ξεχωριστός.

Δεν είναι άλλος από το John Clark, πιστός υπηρέτης της ομάδας εδώ και δεκαετίες αλλά κι ένας από τους θρυλικούς Lisbon Lions (την ομάδα της Celtic που πήρε το πρωταθλητριών το 1967).
Ο John Clark πήγε στη Celtic το 1958 για να δημιουργήσει ένα πολύ δυνατό δίδυμο στο κέντρο της άμυνας με τον εμβληματικό captain των Bhoys, Billy McNeill. Έπαιξε για 13 χρόνια στη Celtic μετρώντας 318 ματς και 3 γκολ.
Στη συνέχεια μπήκε στο τεχνικό team της Celtic, και με εξαίρεση ένα μικρό διάστημα με το McNeill στην Aberdeen επέστρεψε στη Celtic ως υπεύθυνος ένδυσης και προπονητικού υλικού της ομάδας.
Από το 1950 μέχρι σήμερα, κάθε δεκαετία βρίσκει το John Clark στη Celtic κι αναμένεται το Σάββατο στην πρεμιέρα με τη Ross County να γνωρίσει την αποθέωση από τους φίλους των Bhoys.

Δίπλα του θα είναι κι ο πρόεδρος της Celtic, Ian Bankier, που δήλωσε:
“Λίγοι άνθρωποι αξίζουν αυτή την υπέροχη τιμή. Ο John έχει υπηρετήσει πολλά χρόνια τη Celtic με πολλούς ρόλους, αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας εδώ και δεκαετίες”.

Ο ίδιος ο John Clark δεν έκρυψε τη χαρά αλλά και την έκπληξη του λέγοντας:
“Είμαι έκπληκτος για αυτή την τιμή κι ανυπομονώ να έρθει εκείνη η στιγμή. Η Celtic έχει υπάρξει τα πάντα για μένα και την οικογένεια μου για τόσα πολλά χρόνια κι είναι τεράστια τιμή να πάρω μέρος σε αυτή την τελετή. Όλα αυτά τα χρόνια είχα το προνόμιο να αποτελώ μέρος της Celtic σε πολλές μεγάλες περιστάσεις και το Σάββατο θα είναι άλλη μια τέτοια μεγάλη μέρα για μένα.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.