Rangers από …τα παλιά 6-2 τη Hibernian στο Εδιμβούργο



Πλούσιο θέαμα στο Easter Road με τους Gers να δικαιώνουν τις φετινές υψηλές προσδοκίες αποκλείοντας με το εμφαντικό 6-2 τους Hibs από το Challenge Cup.


Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα κι έχασαν την πρώτη ευκαιρία μόλις στο 4’ με την κεφαλιά του Jason Cummings -μετά από σέντρα του Paul Hanlon- να αποκρούσει ο Wes Foderingham.
Οι Hibs άνοιξαν το σκορ στο 14’ με βολίδα του Sam Stanton κι έδειχναν καλύτεροι και να ελέγχουν το χώρο του κέντρου, ενώ δημιούργησαν κι άλλες ευκαιρίες.
Δεν κατάφεραν να τις αξιοποιήσουν και στο 39’ οι Rangers έφεραν το ματς στα ίσα. Ο James Tavernier με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ πέρασε τη μπάλα πάνω από το τείχος κάνοντας το 1-1 για τους φιλοξενούμενους.
Στο 41’ ο σκόρερ των Gers παραλίγο να γίνει ο μοιραίος τους παίκτης, μιας κι ένα λάθος γύρισμα στο goalkeeper Foderingham έδωσε την ευκαιρία στους Hibs να ξαναπάρουν το προβάδισμα, όμως ήταν ο Wilson που επενέβη εγκαίρως σώζοντας την κατάσταση.
Το προβάδισμα το πήραν οι Rangers στο 44’. Μετά από συνδυασμό των Tavernier και Holt έγινε η συρτή σέντρα στην περιοχή κι ο Martyn Waghorn έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα σκοράροντας στο ντεμπούτο τους με τους μπλέ της Γλασκώβης.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ιδανικά για τους Gers και το Martyn Waghorn που …συνέχισε ότι ξεκίνησε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, και το goalkeeper των Hibs, Mark Oxley, να φέρει ευθύνη. O 25χρονος επιθετικός έπιασε ένα σουτ από πλάγια αριστερά, που φάνηκε να ελέγχει ο goalkeeper των γπεδούχων, όμως η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα κι η ανμέτρηση φάνηκε να κρίνεται.
Ο Jason Cummings έδωσε ελπίδα στους γηπεδούχους όταν κέρδισε πέναλτι και το εκτέλεσε ο ίδιος μειώνοντας σε 2-3 στο 61’, όμως στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Andy Halliday με εντυπωσιακό σουτ “κρέμασε” τον Oxley κάνοντας το 2-4 για τους Rangers. To …μαρτύριο δεν είχε τελειώσει για τους Hibs αφού ο Kenny Miller (που είχε μπει στο 62’) σκόραρε στο 77’ και το 82’ δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη μεγάλη νίκη των Rangers.
Οι μεγάλες προσδοκίες των Gers φέτος δείχνουν να έχουν βάση, με τις δύο ομάδες να είναι ακόμα στο στάδιο της προετοιμασίας. Οι Hibs ήταν καλοί επιθετικά και τραγικοί αμυντικά, όμως αυτό δε μειώνει σε τίποτα το θρίαμβο της ομάδας του Warburton, που γύρισε το ματς με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο, ενώ ακόμα …μοντάρεται.

HIBERNIAN: Mark, Fontaine, Hanlon, Forster (Lewis Allan 53), Gray, Scott Martin, Fyvie, Stanton, Stevenson, Cummings, Malonga (Scott Allan 24).


RANGERS: Foderingham, Tavernier, Kiernan, Wilson, Wallace, McKay, Halliday, Holt (Shiels 61), Templeton (Miller 62), Law, Waghorn (Clark 74).


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.