Σαν σήμερα στις 21 Αυγούστου του 2002 #7

Σαν σήμερα στις 21 Αυγούστου του 2002 στα γραφεία του BBC στο Μπέλφαστ έγινε απειλητικό τηλεφώνημα σύμφωνα με το οποίο αν ο Neil Lennon έπαιζε εκείνη τη βραδιά με τη φανέλα της Βορείου Ιρλανδίας εναντίον της Κύπρου θα “τραυματιζόταν σοβαρά”. Η έκφραση ήταν “seriously hurt” κι όλοι ήξεραν ότι το νόημα ήταν ότι θα πυροβολούσαν τον τότε ποδοσφαιριστή -και νυν τεχνικό- της Celtic.
To τηλεφώνημα φέρεται να είχε γίνει από την Loyalist Volunteer Force αν κι η συγκεκριμένη παραστρατιωτική οργάνωση το είχε αργότερα αρνηθεί.
Ο Neil Lennon είχε φορέσει 40 φορές τη φανέλα της Βορείου Ιρλανδίας, όμως η μεταγραφή του στη Celtic άλλαζε τα δεδομένα για τις φανατικές οργανώσεις που δεν μπορούσαν να δεχτούν ότι ένα Ρωμαιοκαθολικός που έπαιζε στη Celtic θα οδηγούσε στο γήπεδο την εθνική της Βορείου Ιρλανδίας.
Από τότε ο Lennon δεν ξανάπαιξε για την εθνική της χώρας του, ενώ πολλοί –όπως ο ίδιος ο Lennon- αποδίδουν το απειλητικό τηλεφώνημα και στο γεγονός ότι είχε δηλώσει παλιότερα ότι θα ήθελε να παίξει στην εθνική μιας ενωμένης Ιρλανδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.