Γκέλα Celtic, 2-2 με την ουραγό Kilmarnock στο Rugby Park




Στο Rugby Park έγινε ακριβώς το αντίθετο από όσα ισχυριζόταν ο John Collins μερικές μέρες πριν, με τη Celtic να χάνει ευκαιρίες και να …τιμωρείται στο τέλος παρότι προηγήθηκε δύο φορές.
Η Celtic άνοιξε το σκορ στο 3’ με το Leigh Griffiths είχε πολλές ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ, για να ισοφαρισθεί στο 44’ από το Josh Magennis. O Nir Bitton στο 55’ έδωσε ξανά το προβάδισμα στους πρωταθλητές με βολίδα έξω από την περιοχή, όμως η Killie ισοφάρισε στο 88’΄με πέναλτι αλά -Panenka- Kallum Higginbotham. Πρώτος βαθμός για την Kilmarnock στο πρωτάθλημα, πρώτη απώλεια για τη Celtic.
Οι Bhoys προηγήθηκαν στο 3’ με το Leigh Griffits κι είχαν αρκετές ευκαιρίες στο πρώτο δεκάλεπτο για μεγαλύτερο σκορ. Η Killie αντέδρασε έχασε δύο ευκαιρίες κι αφού γλύτωσε ένα δεύτερο γκολ στο 43’, όταν ο Virgil Van Van Dijk έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, έφερε το ματς στα ίσα στο 44’ με το Josh Magennis.
O Nir Bitton στο 55’ έδωσε ξανά το προβάδισμα στους πρωταθλητές με βολίδα έξω από την περιοχή.
Οι Bhoys πίεσαν για ένα τρίτο γκολ, όμως ο Leigh Griffits ήταν αυτή τη φορά ο μοιραίος παίκτης χάνοντας 3 μεγάλες ευκαιρίες. Στις δύο από αυτές είδε να τον σταματά ο goalkeeper των γηπεδούχων, Jamie MacDonald, ενώ στην τρίτη έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ με γυριστό σουτ.
Η Killie είχε τις στιγμές της με ένα σου του Rory McKenzie και μια κεφαλιά του Mark O'Hara, όμως ο Craig Gordon ήταν εκεί που έπρεπε για τη Celtic. O Charlie Mulgrew επέστρεψε ύστερα από καιρό μπαίνοντας στο 60’ και κατάφερε να βρει δίχτυα, όμως υποδείχθηκε σε θέση offside
Ο Greg Kiltie μπήκε στην περιοχή και παρά το υπερβολικό πέσιμο του μετά το μαρκάρισμα του Izaguirre κέρδισε πέναλτι. Το εκτέλεσε -αλά Panenka- ο Kallum Higginbotham κάνοντας το 2-2 στο 88’. Η Celtic άγγιξε τη νίκη -πάλι με το Griffiths- στο 92’, όμως η κεφαλιά του Σκωτσέζου κυνηγού έφυγε άουτ.
Η Celtic έχασε τους 3 βαθμούς και τον Kris Commons που τραυματίσθηκε κι αποχώρησε στο 30’.
Η Kilmarnock έβγαλε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα αγώνων παίρνοντας τον πρώτο της βαθμό και μια βαθιά ανάσα για τη δύσκολη συνέχεια.

KILMARNOCK: MacDonald, Smith, Hamill, Connolly, McKenzie, Robinson (Splaine 66), Higginbotham, Westlake, Ashcroft (O'Hara 42), Kiltie (McLean 90+2), Magennis. 
CELTIC: Gordon, Janko, Ambrose, Van Dijk, Izaguirre, Bitton (McGregor 86), Johansen, Commons (Mackay-Steven 30), Rogic, Forrest (Mulgrew 60), Griffiths.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.