Υπέγραψε για 5 χρόνια στη Southampton o van Dijk



Όπως αναμενόταν,  ο Virgil van Dijk θα συνεχίσει την καριέρα του στη Southampton
Ο 24χρονος Ολλανδός αμυντικός υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με το κόστος της μεταγραφής να φαίνεται να φτάνει τα 11,5 εκατομμμύρια λίρες. 
Παρότι δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα τα ποσά, η Celtic ήθελε 13 εκατομμύρια –από τα αρχικά 10 με τα οποία κοστολογούσε τονη παίκτη- όμως οι “’αγιοι” ανέβηκαν μέχρι τα 11,5 εκατομμύρια κι η μεταγραφή έκλεισε με τον παίκτη να έχει ήδη περάσει τις ιατρικές εξετάσεις.  
Όπως είχαμε αναφέρει η Southampton κοστολογούσε τον παίκτη στα 8 εκατομμύρια λίρες, όμως είχε τη δυνατότητα να φτάσει τα 10 εκατομμύρια που ήθελε η Celtic. Η μεταγραφή έκλεισε τελικά στα 11,5 εκατομμύρια λίρες, με τη Celtic να μην μπορεί να κρατήσει τον παίκτη για τον οποίο είχε δώσει 2,6 εκατομμύρια λίρες τον Ιούνιο του 2013 για να τον πάρει από τη Groningen. Σημαντική αγωνιστική απώλεια, με το οικονομικό κέρδος πάντως είναι προφανές για τους Bhoys.
O Virgil van Dijk έγινε έτσι ο τρίτος παίκτης που πηγαίνει στο St Marys από το Parkehead τα τελευταία χρόνια, μετά τον Αγγλο goalkeeper, Fraser Forster, και τον Κενυάτη μέσο, Victor Wanyama.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.