Σαν σήμερα στις 17 Οκτωβρίου του 1987 #6

Σαν σήμερα στις 17 Οκτωβρίου του 1987 Celtic και Rangers αναδεικνύονται ισόπαλες 2-2 στο Ibrox σε ένα από τα πιο επεισοδιακά Old Firm που έγιναν ποτέ.
Το παιχνίδι είχε τρείς αποβολές, δύο για τους γηπεδούχους και μία για τη Celtic.
Ο goalkeeper των Rangers Chris Woods και ο επιθετικός της Celtic Frank McAvennie ήρθαν στα χέρια πριν κάν συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο κι αποβλήθηκαν.
Η Celtic προηγήθηκε στο 35’ με τον Andy Walker και διπλασίασε τα τέρματά της δύο λεπτά αργότερα, με τον Terry Butcher να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του προσπαθώντας να προλάβει τον επερχόμενο Peter Grant.
Ο Terry Butcher αποβλήθηκε στην επανάληψη, με τους Rangers να μένουν με 9 παίκτες απέναντι στους 10 της Celtic.
Οι Bhoys επέλεξαν να αμυνθούν στη συνέχεια (με τον προπονητή τους Billy McNeil να δέχεται σκληρή κριτική γι αυτό) και το πλήρωσαν αφού οι Rangers μείωσαν σε 1-2 με τον Ally McCoist στο 65΄κι ισοφάρισαν στο 90’ με το Richard Gough.
To ματς έμεινε στη μνήμη για πολλούς αρνητικούς λόγους, με τους McAvennie, Terry Butcher και Chris Woods να καταλήγουν στα δικαστήρια για διατάραξη της τάξης, ενώ πολλοί συσχέτισαν με το παιχνίδι επεισόδια που έγιναν στη Γλασκώβη κι είχαν ακόμα και νεκρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.