Σαν σήμερα στις 31 Οκτωβρίου του 1971 #3

Σαν σήμερα στις 31 Οκτωβρίου του 1971 ο John 'Dixie' Deans της Motherwell υπογράφει στη Celtic αντί του ποσού των 17.500 λιρών (συνολικό κόστος μεταγραφής 20.000 λίρες). Σημείωσε 27 γκολ στις 27 πρώτες εμφανίσεις του με τη φανέλα της Celtic, την οποία φόρεσε συνολικά 184 φορές σημειώνοντας 124 γκολ.
Κατέκτησε 3 πρωταθλήματα, δύο κύπελλα και ένα League Cup Σκωτίας, με τους Bhoys και παρότι ήταν δεινός σκόρερ φόρεσε μόλις δύο φορές τη φανέλα της εθνικής Σκωτίας.
Όταν έπαιζε στο τέλος της καριέρας του στην Adelaide City στην Αυστραλία συνάντησε το Bob Marley που αποδείχθηκε ότι ήταν μεγάλος οπαδός της Celtic, ήξερε απ έξω όλη την ενδεκάδα των Lisbon Lions!
Ο Dixie Deans δε μάσαγε ποτέ τα λόγια του, ήταν πολύ φίλος με το Jimmy Johnstone αλλά και το Rod Steward κι έλεγε ότι ο σουπερσταρ της ρόκ σπάνια πλήρωνε λογαριασμούς γιατί σχεδόν ποτέ δεν κουβαλούσε λεφτά μαζί του ήταν σαν τη …βασίλισσα.
Είχε μάλιστα κατακρίνει και τη στάση του Sean Connery που από οπαδός της Celtic έγινε οπαδός των Rangers!
“Στις αρχές της δεκαετίας του 1970 ο Connery έλεγε δεξιά κι αριστερά πόσο αγαπούσε τη Celtic και πραγματικά ερχόταν στα παιχνίδια μας” είχε δηλώσει ο Deans τονίζοντας:
“Άλλαξε όμως στρατόπεδο τη δεκαετία του 1990 όταν ο David Murray αγόρασε τους Rangers. Ο Murray αγόρασε προφανώς και τον Connery για να δίνει χλιδή με στο Ιbrox με την παρουσία του (o James Bond στα VIP δίπλα στον πρόεδρο των Gers), κάνοντας τη Celtic να φαίνεται ως ο φτωχός συγγενής μεταξύ των δύο συλλόγων, μια γνωριμία που βοήθησε πολύ το Sean στην καριέρα του στο Hollywood”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.