Εκανε το αυτονόητο η Celtic, 2-1 τη Hamilton

H Celtic αποδέχτηκε το δώρο που της έκανε χθες η St Johnstone (5-1 εκτός την Aberdeen) κι επικρατώντας 2-1 της Hamilton μέσα στο New Douglas Park πλησίασε στον ένα βαθμό τους Dons.
Oι Bhoys πάντως τα …χρειάστηκαν αφού βρέθηκαν πίσω στο σκορ πριν συμπληρωθεί το πρώτο πεντάλετπο, αλλά γύρισαν το ματς μέσα σε 5 λεπτά χάρη στα γκολ των Boyata στο 25’ και Griffiths στο 31’.
Η Hamilton μπήκε δυνατά, έχασε την πρώτη ευκαιρία του αγώνα στο 3’ με τον Dougie Imrie κι ένα λεπτό αργότερα πήρε το προβάδισμα. Σε μια βαθιά μπαλιά ο Tyler Blackett έχασε την κεφαλιά κι ο Dedryk Boyata τον Gramoz Kurtaj που πετάχτηκε για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Craig Gordon.
Η Celtic αντέδρασε άμεσα όμως το σουτ του Nir Bitton στο αμέσως επόμενο λεπτό αποκρούστηκε από το McGovern για να ακολουθήσουν 3 ευκαιρίες στο επόμενο δεκάλεπτο για τη Celtic με τους Bitton και Rogic. Οι Accies έψαχναν την κόντρα απέναντι σε μια Celtic που έδειχνε ευάλωτη πίσω χωρίς όμως να τα καταφέρουν.
Στο 25’ ο Leigh Griffits έβγαλε μια έξοχη μπαλιά κι ο Dedryck Boyata από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Εξιλέωση για το Βέλγο αμυντικό που είχε ευθύνη στο γκολ της Hamilton.
Πέντε λεπτά αργότερα ο Griffiths με εξαιρετική κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στη Celtic κι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τους Bhoys μπροστά στο σκορ.
Η Celtic έδειχνε καλύτερη κι άγγιξε το 3-1 όταν στο σουτ του Tom Rogic η μπάλα έφυγε από τα χέρια του McGovern αλλά δεν υπήρχε παίκτης των Bhoys κοντά στο goalkeeper των γηπεδούχων για να πάρει το rebound.
Oι Accies έφτασαν κοντά στην ισοφάριση στο 63’ όμως το σουτ του Crawford απέκρουσε ο Gordon για να έρθει ο Morris και να στείλει τη μπάλα άουτ χάνοντας μοναδική ευκαιρία.
Στα τελευταία λεπτά πάντως η Celtic είχε κλείσει τη Hamilton στην περιοχή της και θα μπορούσε να είχε πετύχει και τρίτο γκολ όμως ο McGovern απέκρουσε το σουτ του Griffiths στο 89’ και στο 92’ ο Gary Mackay-Steven έστειλε τη μπάλα άουτ από καλή θέση.
Καλή εμφάνιση από τη Hamilton, η Celtic δε θάμπωσε αλλά έδειξε ότι ήταν το αφεντικό του ματς και κατάφερε αυτή τη φορά να κρατήσει το προβάδισμα και να πλησιάσει στον πόντο την Aberdeen.
HAMILTON: McGovern, Gordon, Garcia Tena, Tagliapietra Kurakins, Gillespie, Imrie (D'Acol 82), Crawford (Docherty 74), Kurtaj, Morris (Nade 69). 

CELTIC: Gordon, Janko (Lustig 76), Boyata, Blackett, Izaguirre, Brown, Bitton, Commons, Rogic (Mackay-Steven 76), Forrest (Armstrong 64), Griffiths. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.