Μια από τα ίδια για Celtic, 2-2 με Fenerbahce


H Celtic κατάφερε πάλι να χ-άσει τη νίκη σε ένα ματς που έδειχνε δικό της. Προηγήθηκε 2-0 στο 32’ με γκολ των Griffiths και Commons για να γίνει το 2-2 στο 48’ χάρη σε δύο λάθη του Efe Aambrose σε ένα ματς που η Celtic θα μπορούσε ακόμα και να ηττηθεί.

Oι Bhoys πάντως ξεκίνησαν εξαιρετικά, έδειχναν καλά στημένοι και με το James Forrest να κάνει απανωτές διεισδύσεις από τα αριστερά δημιούργησαν πολλά προβλήματα στους Τούρκους.
Δυνατή στις στημένες φάσεις η Celtic προηγήθηκε στο 28’ από κόρνερ του Kris Commons. O Mikael Lustig έστρωσε με το κεφάλι στο Leigh Griffths την προσπάθεια του οποίου απέκρουσε εντυπωσιακά Fabiano όμως ο Griffiths πήρε το rebound στέλνοντας με δυνατό σουτ τη μπάλα στα δίχτυα.
Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Nir Bitton άφησε πίσω του τον Ozan Tufan έδωσε στο Forrest που σέντραρε για να έρθει Commons με φοβερό σουτ να κάνει το 2-0 για τη Celtic.
Oι Bhoys είχαν τον έλεγχο κι όλα έδειχναν ότι θα πήγαιναν στα αποδυτήρια με προβάδισμα δύο τερμάτων. Μια αδύναμη κεφαλιά προς τα πίσω του Efe Ambrose όμως τροφοδότησε ιδανικά Fernandao που νίκησε το Craig Gordon. 2-1 στο 43’ η Fener πήγε με άλλη ψυχολογία στα αποδυτήρια κι αυτό φάνηκε στα πρώτα λεπτά της επανάληψης.
Τρία λεπτά μετά την έναρξη του β’ μέρους οι φιλοξενούμενοι εκτέλεσαν κόρνερ με το Nani κι ο Fernandao με κεφαλιά σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του γκολ φέρνοντας το ματς στα ίσα. Το γεγονός ότι προσωπικός του φρουρός στο κόρνερ ήταν ο Ambrose έκανε ακόμα χειρότερη την κακή βραδιά του Νιγηριανού αμυντικού.
Οι Τούρκοι πίεσαν για την ολική ανατροπή κι ο Craig Gordon ήταν αυτός που σταματώντας τα σουτ των Nani και Diego κράτησε όρθιους τους γηπεδούχους κάνοντας 3 καθοριστικές αποκρούσεις.
Η Celtic άρχισε να συνέρχεται κυρίως χάρη στη μαχητικότητα του Scott Brown και βγήκε με τη σειρά της μπροστά ψάχνοντας το γκολ της νίκης, όμως ήταν η σειρά του goalkeeper των Τούρκων, Fabiano, να κρατήσει όρθια την ομάδα του σταματώντας τα σουτ των Forrest και Commons. Το 2-2 δεν άλλαξε με τους Τούρκους να δείχνουν απογοητευμένοι που δεν έκαναν την ολική ανατροπή και τη Celtic να προδίδεται ακόμα μια φορά από την αμυντική της λειτουργία.
Με τη Molde να φέρνει 1-1 με τον Ajax τίποτα δεν άλλαξε στον όμιλο, όπως και τη Celtic που εμφάνισε τις ίδιες παθογένειες στα μετόπισθεν.

CELTIC: Gordon, Lustig, Boyata, Ambrose, Tierney (Blackett 82), Commons, Brown, Bitton, Forrest (Armstrong 90), Johansen (Rogic 82), Griffiths.

FENERBAHCE: Fabiano, Ozbayrakli, Kjaer, Bruno Alves, Kaldirim, Sen (Fernandao 40), Tufan (Diego 45), Topal, Meireles (Ba 79), Nani, van Persie. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.