Σαν σήμερα στις 7 Νοεμβρίου του 1984 #7

Σαν σήμερα στις 7 Νοεμβρίου του 1984, η Celtic κερδίζει 3-0 τη Rapid Vienna μπροστά σε 48.813 θεατές στον επαναληπτικό του δευτέρου γύρου του κυπέλλου κυπελλούχων. Οι Brian McClair sto 32’, Murdo MacLeod στο 44’ και Tommy Burns στο 68’ σημείωσαν τα γκολ μιας μεγάλης ευρωπαϊκής βραδιάς για τη Celtic που όμως ακυρώθηκε!
Η Celtic είχε χάσει 3-1 στην Αυστρία, στον επαναληπτικό της Γλασκώβης όμως πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση επικρατώντας με 3-0. Ενώ όμως οι Hoops πανηγύριζαν μια μεγάλη πρόκριση τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά.
Οι Αυστριακοί έκαναν έφεση ισχυριζόμενοι ότι ένα αντικείμενο από την εξέδρα τραυμάτισε το Rudi Weinhofer, ο οποίος προσποιήθηκε τον χτυπημένο στο γρασίδι του Celtic Park. Η Celtic είχε κερδίσει πέναλτι και στις διαμαρτυρίες που ακολούθησαν ο παίκτης της Rapid αφού φάνηκε να συνομιλεί με τον προπονητή του Otto Baric βρέθηκε στο έδαφος κι έφυγε γεμάτος επιδέσμους. Ο Γερμανός παρατηρητής Dr Hubert Claessen σημείωσε ότι είδε ένα μπουκάλι να πέφτει. H τηλεόραση έδειξε ότι ένα μπουκάλι, προερχόμενο από το πέταλο των φανατικών την περίφημη “ζούγκλα” είχε περάσει πάνω από το κεφάλι του παίκτη της Rapid, χωρίς να τον χτυπήσει. Η Uefa τιμώρησε με 5.000 λίρες πρόστιμο τη Rapid και 4.000 λίρες τη Celtic, ενώ τιμώρησε και τον Otto Baric με ποινή 3 αγωνιστικών.
Η Rapid άλλαξε την έφεσή της ισχυριζόμενη ότι ο παίκτης δεν χτυπήθηκε από μπουκάλι αλλά από νόμισμα. Η Uefa διπλασίασε το πρόστιμο της Rapid, όμως το “θέατρο” του Weinhofer είχε ως αποτέλεσμα να οριστεί επανάληψη του αγώνα 100 μίλια μακριά από τη Γλασκώβη, με το “θέατρο των ονείρων” το Old Trafford να είναι ο τόπος διεξαγωγής. Νικήτρια τότε αναδείχθηκε η Rapid με 1-0 που πήρε την πρόκριση, για να φτάσει μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης, όπου έχασε με 3-1 από την Everton.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.