Νεό Νορβηγικό …ναυάγιο για Celtic, 1-2 από τη Molde

H Celtic γνώρισε την πρώτη της εντός έδρας ήττα στην Ευρώπη πραγματοποιώντας αποκαρδιωτική εμφάνιση. Οι Bhoys έχασαν με 2-1 από τη Molde (από την οποία είχαν χάσει 3-1 στη Νορβηγία), τελείωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες και παρέμειναν στο βυθό του 1ου ομίλου.
H Celtic ξεκίνησε δυνατά όπως συνηθίζει στην έδρα της κι είχε μια κεφαλιά του Grifiths που έφυγε άουτ μόλις στο 2’. Στο 9’ μεγάλο πλήγμα με το Blackett να παίρνει τη θέση του Simunovic στο κέντρο της άμυνας. Ο Κροάτης ερχόταν από τραυματισμό, δεν ήταν απόλυτα έτοιμος κι η Celtic έχασε νωρίς μια αλλαγή. Οι γηπεδούχοι έστειλαν δύο φορές τη μπάλα στα δίχτυα στη συνέχεια, αρχικά με το Bitton, όμως ο Griffiths ήταν σε θέση offside στο 10’ αλλά και στο 12’ όταν έστειλε ο ίδιος ο επιθετικός της Celtic τη μπάλα στα δίχτυα.
Το πρώτο γκολ που μέτρησε ήταν για τους Νορβηγούς στο 20’. Ο Mohamed Elyounoussi μπήκε από τα αριστερά και σέντραρε η μπάλα απομακρύνθηκε κι ήρθε ξανά σε αυτόν. Την κοντρόλαρε και με μια βολίδα νίκησε το Gordon. 
H Celtic κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα 6 λεπτά αργότερα όταν ο Nir Bitton έπιασε το σουτ στο οποίο παρεμβλήθηκε ο Kris Commons αλλάζοντας πορεία στη μπάλα που κατέληξε στα δίχτυα του Ethan Horvath.  Η Celtic πίεσε χωρίς αποτέλεσμα, ενώ εξακολουθούσε να δείχνει ευάλωτη στην άμυνα και το πλήρωσε στο 37’ όταν ο Danile Berg Hestad έδωσε ξανά το προβάδισμα στη Molde. O 40χρονος αρχηγός των Νορβηγών έγινε έτσι ο γηραιότερος παίκτης που σκόραρε σε αγώνα του Europa League, με τη Celtic να δέχεται γκολ από ένα κόρνερ στο οποίο φανέρωσε ξανά την τραγική αμυντική λειτουργία της. Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο σκόρερ Commons αντικαταστάθηκε (όπως είχε γίνει στη Νορβηγία μόνο που τότε βγήκε στο τελευταίο τέταρτο), χωρίς να γκρινιάξει αυτή τη φορά, σίγουρα δεν ήταν ο χειρότερος του γηπέδου πάντως.
Στο 48’ ο Kieran Tierney έπιασε ένα δυνατό σουτ του όμως ο goalkeeper των Νορβηγών, Ethan Horvath, κατάφερε να αποκρούσει την προσπάθεια του νεαρού αριστερού μπακ, του μοναδικού παίκτη της Celtic που γλύτωσε από το «ναυάγιο» των πρωταθλητών Σκωτίας.
Ο goalkeeper των Noρβηγών κράτησε όρθια την ομάδα του κάνοντας δύο εντυπωσιακές αποκρούσεις σε κεφαλιές των Mikael Lustig και Nir Bitton, ενώ η Celtic είχε ακόμα μια ευκαιρία με το Leigh Griffiths να στέλνει τη μπάλα άουτ. Αυτό δε σημαίνει ότι η Molde στάθηκε τυχερή. Οι Νορβηγοί έκαναν συνέχεια φάσεις στην πλάτη της παραπαίουσας άμυνας της Celtic κι άνετα θα μπορούσαν να σημειώσουν και τρίτο γκολ, όταν στο φάουλ του Joona Toivio η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ ή στη βολίδα του Kamara που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Ο Ola Kamara  είχε κι άλλη μια μεγάλη ευκαιρία, όμως ο Nir Bitton αναγκάστηκε να τον σταματήσει με φάουλ κι αντίκρισε δίκαια την κόκκινη κάρτα.
Τραγική αμυντικά η Celtic γνώρισε την πρώτη εντός έδρας ήττα της στην Ευρώπη, παρέμεινε στην τελευταία θέση, με το νεαρό Kieran Tierney, να είναι όπως προαναφέραμε ο μόνος που ξεχώρισε. Το εντυπωσιακό είναι ότι με βάση τα αποτελέσματα του ομίλου η Celtic έχει ακόμα ελπίδες, θα πρέπει όμως να κάνει δύο νίκες απέναντι σε Ajax και Fenerbahce με την άμυνα της μόνο εγγύηση να μην αποτελεί για κάτι τέτοιο.
CELTIC: Gordon, Lustig, Boyata, Simunovic (Blackett 9), Tierney, Armstrong, Bitton, Johansen, Commons (Forrest 45), Rogic, Griffiths.
MOLDE: Horvath, Linnes, Toivio, Forren, Rindaroy, Singh, Daniel Hestad, Hussain (Gabrielsen 95), Mostrom (Hestad 62), Hoiland (Kamara 45), Elyounoussi. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.