Καταστροφή για Celtic, 1-2 από τον Άγιαξ

Το Europa League τελείωσε για τη Celtic, μία αγωνιστική πριν το τέλος της φάσης των ομίλων, με τον πλέον οδυνηρό τρόπο, με ήττα εντός έδρας.
Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για τους Bhoys που πήραν το προβάδισμα με ένα εντυπωσιακό σουτ του Callum McGregor έξω από την περιοχή. Η Celtic όμως δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί το καλό της ξεκίνημα, κάτι που συνέβη και στα ματς κόντρα σε Malmo, Fenerbahce και Molde, άρα μόνο τυχαίο δεν είναι αυτό.
Οι Ολλανδοί άρχισαν να ανεβαίνουν σταδιακά κι έφτασαν στην ισοφάριση στο 11’ με το Viktor Fischer όμως το γκολ δε μέτρησε αφού ο Amin υποδείχθηκε –λανθασμένα- σε θέση offside.
Το 1-1 ήρθε στο 22’ υπογραμμίζοντας την τραγική αμυντική λειτουργία της Celtic για ακόμα μια φορά, με τον Arkadiusz  Milik να σκοράρει με εντυπωσιακή γυριστό σουτ από δύσκολη θέση. Η Celtic είχε δοκάρι με τον McGregor κι έχασε αρκετές ευκαιρίες να προηγηθεί στη συνέχεια με το Griffiths (o οποίος μεταξύ άλλων ηττήθηκε και σε δύο τετ-α-τετ από το goalkeeper των Ολλανδών), έδειχνε όμως πάντα ευάλωτη πίσω. Πέντε λεπτά πριν τη λήξη, με τη Celtic να συνεχίζει να χάνει ευκαιρίες ο Younes έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Gordon, όμως δεν ήταν γραφτό να αποφύγουν οι γηπεδούχοι την ήττα. Δύο λεπτά αργότερα ο Vaclav Cerny βγήκε στην κόντρα και διαμόρφωσε το  τελικό 1-2 για τον Ajax. Oι γηπεδούχοι τελείωσαν με 10 παίκτες το ματς αφού ο Charlie Mulgrew που είχε μπει στο 66’ φάνηκε να έχει τραυματισθεί.
Oι φίλοι της Celtic υποδέχθηκαν με αποδοκιμασίες το σφύριγμα της λήξης που βρήκε την ομάδα τους εκτός Ευρώπης. Η Celtic έφτασε τα 10 ματς χωρίς νίκη στο Europa League και το ταξίδι της στην Κωνσταντινούπολη την τελευταία αγωνιστική αποτελεί πια τυπική διαδικασία.
CELTIC: Gordon, Lustig, Boyata, Simunovic, Tierney (Izaguirre 78), Rogic (Mulgrew 66), McGregor, Armstrong, Forrest, Griffiths, Mackay-Steven (Allan 72).
AJAX: Cillessen, Tete, Van der Hoorn (Sanogo 80), Riedewald, Dijks, Klaassen, Schone (van de Beek 72), Gudelj, Fischer (Cerny 69), Milik, Younes.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.