Ερασιτέχνες απέκλεισαν τη Montrose από το κύπελλο Σκωτίας

H Lothian Thistle Hutchison Vale σημείωσε τη μεγαλύτερη νίκη της ιστορία της αποκλείοντας τη Montrose από το κύπελλο Σκωτίας. Η ερασιτεχνική ομάδα πήρε μεγάλη πρόκριση μέσα στην έδρα της Montrose (που παίζει στη League Two) στον επαναληπτικό του δεύτερου γύρου, αφού οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες 1-1 στο πρώτο ματς στο Saughton Enclosure (από το ματς αυτό κι η φωτό).
Οι ερασιτέχνες από το Εδιμβούργο προηγήθηκαν στο 15’ με γκολ του Scott Gormley, όμως οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 31΄με τον Terry Masson και το ματς πήγε στην παράταση. Ο αμυντικός Willis Hare σημείωσε στο 97’ το γκολ που έδωσε την ιστορική πρόκριση στη Lothian Thistle Hutchison Vale.

Η Lothian Thistle ιδρύθηκε το 1969 κι αργότερα ενώθηκε με την Hutchison Vale αλλάζοντας τη σεζόν 2011/12 το όνομα της σε Lothian Thistle Hutchison Vale. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Hutchison Vale ήταν από τις γνωστότερες ομάδες πιτσιρικάδων στη Σκωτία, από την οποία έχουν βγεί ταλέντα που εξελίχθηκαν σε διεθνείς ποδοσφαιριστές όπως οι John Collins, Kenny Miller και Gary Locke.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.