Πρωτάθλημα 16 ομάδων θέλει ο Warburton

Ο τεχνικός των Rangers, Mark Warburton, πιστεύει ότι ένα πρωτάθλημα με 16 ομάδες θα ωφελούσε το σκωτσέζικο ποδόσφαιρο, με το Ronny Deila της Celtic να είναι επιφυλακτικός αλλά όχι αρνητικός.
«Η διαφορά μεταξύ της κορυφής της Championship και της Premiership δεν είναι ίδια όπως στο Νότο, μπορεί να υπάρξει ανταγωνιστικό πρωτάθλημα 16 ομάδων» δήλωσε ο Warburton ενώ ο Deila τόνισε ότι θα περιμένει πρώτα να δει τις προτάσεις για να αποφανθεί.
"Μέχρι το τέλος του Νοέμβρη παίξαμε 3 φορές με τη Livingston και 3 με τους Hibs", δήλωσε ο Warburton τονίζοντας ότι το προϊόν θέλει φρεσκάρισμα κι ότι αυτό θα βοηθούσε και τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Gordon Strachan, που θα μπορεί να επιλέξει παίκτες από μια μεγαλύτερη λίγκα.
Ο Deila δήλωσε ότι πρέπει να δει τις προτάσεις για να αποφανθεί και αναρωτήθηκε αν θα υπάρξουν λιγότερα ή περισσότερα παιχνίδια με την αύξηση των ομάδων.
«Θα πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας, όταν έχεις περισσότερες ομάδες, είναι ευκολότερο να αναδειχθούν ταλέντα κι υπάρχει η δυνατότητα σε περισσότερες περιοχές της χώρας να δούνε τη Celtic και άλλες μεγάλες ομάδες» κατέληξε ο τεχνικός των πρωταθλητών Σκωτίας.
Η αναδιάρθρωση των κατηγοριών είναι πιθανή πάντως μιας και λήγει το τριετές πρόγραμμα της προηγούμενης αναδιάρθρωσης της σκωτσέζικης λίγκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.