«Αστυνομία παντού, δικαιοσύνη πουθενά»

Η Celtic νίκησε ευκολότερα από ότι θα περίμενε κανείς χθες τη St Johnstone με 3-0, όμως δεν ήταν η απόδοση της ομάδας που προβλημάτισε τους οπαδούς της Celtic. Ήταν η στάση της αστυνομίας σε ένα αρκετά ήσυχο ματς. Οι οπαδοί της Celtic είχαν ανεβάσει ένα πανό που έγραφε «Police everywhere, justice nowhere» κι αρκετοί αστυνομικοί πήγαν στην κερκίδα για να κατεβάσουν το συγκεκριμένο πανό για να ακολουθήσουν μικροεπεισόδια.
Η FAC (Fans Against Criminalisation), oργάνωση για τα δικαιώματα των οπαδών, καταδίκασε το περιστατικό, στέλνοντας και tweet την ώρα που κατέβαινε βίαια το πανό στο McDiarmid Park.  Kατηγόρησε τις αρχές για περιορισμό της ελευθερίας του λόγου, κάτι που είχε κάνει και τον Οκτώβριο για ένα πανό σε ματς με τη Hamilton στο New Douglas Park. Η αστυνομία αρνήθηκε ότι αντέδρασε υπερβολικά στο περιστατικό.
H FAC πάντως έχει εκφράσει τις ανησυχίες της για το επίπεδο αστυνόμευσης στη Σκωτία, αλλά και τις αντιρρήσεις της για νόμο που θέσπισε η σκωτσέζικη κυβέρνηση μετά από επεισόδια στο Old Firm το 2011.
Η FAC θα κινηθεί δικαστικά και θα υποβληθεί καταγγελία σε βάρος των αστυνομικών, γεγονός που πέρασε ασχολίαστο από τη σκωτσέζικη αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.