Όρθια η Celtic στην Πόλη, 1-1 με Fenerbahce

H Celtic δε χάλασε το πάρτι της Fenerbahce όπως είχε δηλώσει ο τεχνικός της Ronny Deila, απέφυγε όμως την ήττα χάρη σε μια εντυπωσιακή κεφαλιά του Kris Commons στο 75’, ένα λεπτό μετά την είσοδο του στο παιχνίδι.
Οι Τούρκοι που είχαν προηγηθεί  στο 39’ με το Markovic έπαιζαν με 10 παίκτες από το 67’ μετά την αποβολή του Diego. Η Fenerbahce πάντως πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση, μαζί με τη Molde, ενώ οι πρωταθλητές Σκωτίας τερμάτισαν, όπως αναμενόταν, στην τελευταία θέση του ομίλου, χωρίς να κάνουν ούτε μία νίκη σε μια από τις χειρότερες ευρωπαϊκές παρουσίες τους τα τελευταία χρόνια.
Ο Νορβηγός έκανε αρκετές αλλαγές ξεκινώντας τους Scott Allan και Nadir Ciftci με τους Callum McGregor και Kieran Tierney να είναι βασικοί και σε αυτό το ματς. Παρά τις αλλαγές όμως η Celtic έδειξε τα ίδια κενά στην άμυνα αν και θα περίμενε κανείς να είναι πιο ανταγωνιστική σε ένα ματς που δεν είχε το παραμικρό άγχος.
Μόλις στο 3’ κόντεψε να βρεθεί πίσω στο σκορ μετά από σουτ του Topal που έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, με το Craig Gordon να την αγγίζει ελάχιστα καταφέρνοντας να της αλλάξει πορεία. Η Cetic είχε μια καλή ευκαιρία με το Nadir Ciftci, με τον Τούρκο να είναι βασικός για πρώτη φορά μετά τον Οκτώβριο, χωρίς πάντως να πείθει.
Ο Craig Gordon έκανε δύο καλές επεμβάσεις, για να έρθει η φάση του 39’ που ουσιαστικά δώρισε το γκολ στους Τούρκους. Δεν εκτίμησε καλά τη βαθιά μπαλιά του Gokhan Gonul κι ενώ φάνηκε ότι θα τη μάζευε στην έξοδο το, έχασε τη μπάλα επιτρέποντας στο Markovic να ανοίξει το σκορ. 
Η Celtic είχε μια ευκαιρία να ισοφαρίσει με το Mikael Lustig, για να το κάνει όμως τελικά χρειάστηκε να μείνουν με 10 παίκτες οι γηπεδούχοι στο 67’. Ο Diego αποβλήθηκε για ένα σκληρό χτύπημα στο Johansen κι η Celtic εκμεταλλεύθηκε στο 75’ το αριθμητικό της πλεονέκτημα. Ο Chris Commons που είχε μπει ένα λεπτό νωρίτερα στο ματς έστειλε με κεφαλιά-ψαράκι τη μπάλα στα δίχτυα σώζοντας τη Celtic από μία ακόμα ήττα.
Δεν υπήρξε καμία βελτίωση στην εμφάνιση των πρωταθλητών Σκωτίας, η Celtic έκλεισε την ευρωπαϊκή της πορεία κάνοντας ένα νέο αρνητικό ρεκόρ, καθώς είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της που ολοκληρώνει ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης χωρίς νίκη.

FENERBAHCE: Fabiano, Gonul, Ba, Bruno Alves, Kaldirim, Markovic (Tufan 83), Souza, Topal, Potuk, Diego, Fernandao (Erkin 86). Subs: Demirel, , Zeybek, Ozbayrakli, Kadlec, Civelek,.
CELTIC: Gordon, Lustig, Boyata, Simunovic, Tierney, McGregor, Bitton, Johansen (Rogic 74), Armstrong (Forrest 63), Allan (Commons 74), Ciftci. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.