H Celtic άλλαξε τη ζωή οπαδού των Rangers

O Derek Bootland έχει επισκεφθεί αρκετές φορές το Celtic Park, όχι κατά τη διάρκεια αγώνων και νοιώθει πια αρκετά άνετα, είναι ένα ξεχωριστό μέρος γι αυτόν. Που είναι το περίεργο; O κύριος Bootland είναι φανατικός οπαδός των Rangers κι έξι μήνες πριν βρισκόταν στη φυλακή για αδικήματα σεχταρισμού, αιρετικής φύσεως αν προτιμάτε, τραγούδησε αιρετικά τραγούδια κι έκανε ανάλογα προσβλητικά σχόλια. Ο Bootland είχε ομολογήσει την ενοχή του κι είχε καταδικαστεί, λίγο πριν αποφυλακιστεί όμως ένας σύμβουλος του πρότεινε να επισκεφθεί το Celtic Park για κάποια μαθήματα.
«Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν κάποιο είδος αστείου αλλά μετά σκέφθηκα, γιατί όχι;» δήλωσε στη «Ηerald Scotland» ο 22χρονος οπαδός. Στην αρχή πάντως ο Bootland …φρίκαρε όπως παραδέχθηκε, αηδιασμένος με τον εαυτό του που έμπαινε στο Celtic Park κι ανησυχούσε μήπως τον δούν οι φίλοι του, ενώ ένοιωσε να …γυρίζει το κεφάλι του με όλα αυτά τα αντικείμενα της Celtic στο χώρο. Τώρα όλα είναι διαφορετικά, οι φίλοι του το ξέρουν κι είναι περήφανοι για την πρόοδο του. Ο Bootland παρακολούθησε ένα από τα προγράμματα του Celtic Foundation (το φιλανθρωπικό ίδρυμα της Celtic) και τώρα έχει βρει δουλειά, ενώ το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι ήταν ξεχωριστό σε ένα νέο σπίτι, μαζί με τα τρία παιδιά του.
Το Celtic Foundation έχει 9 προγράμματα αυτού του είδους, που βοηθά νέους 16-25 ετών να ξεπεράσουν καθημερινές δυσκολίες, να συντάξουν ένα αξιοπρεπές βιογραφικό και να βρουν δουλειά, στοχεύοντας στην εξάλειψη της αμάθειας και της φτώχειας.
«Όταν έφυγα από τη φυλακή δεν είχα να προσδoκώ σε τίποτα, ένα χρόνο πριν ήμουν φανατικός, ένας …κόπανος, αλλά κι ένα μικρό παιδί. Τώρα έχει αλλάξει ο τρόπος που σκέφτομαι, ο τρόπος που βλέπω τη ζωή» δήλωσε ο 22χρονος Bootland παρακινώντας κι άλλους νέους να ακολουθήσουν το παράδειγμα του.
«Δεν μπορώ να εξηγήσω πόσο έχω αλλάξει. Έχω μάθει να μη μισώ ανθρώπους που έχουν διαφορετικό υπόβαθρο κι άλλες απόψεις αντίθετες από τις δικές μου. Υπάρχει κάτι διαφορετικό βαθιά μέσα μου» τόνισε ο Bootland που δεν είχε κανένα πρόβλημα να φωτογραφηθεί μαζί με έναν από τους θρυλικούς Lisbon Lions της Celtic, το Bertie Auld, κατά τη διάρκεια της παραλαβής των πιστοποιητικών για την επιτυχή παρακολούθηση των μαθημάτων του Celtic Foundation.
«Ποτέ δεν είχα πει τίποτα καλό για τη Celtic στη ζωή μου, ερχόμενος εδώ όμως πήρα τις βάσεις και τα σωστά θεμέλια» κατέληξε ο Bootland που κατάφερε να αλλάξει τη ζωή του προς το καλύτερο και προτρέπει ανθρώπους που βρέθηκαν στην ίδια θέση με αυτόν να κάνουν το ίδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.