Χειμεινή διακοπή και αλλαγές στο League Cup τη νέα σεζόν

Οι αλλαγές είναι πια γεγονός στο σκωτσέζικο ποδόσφαιρο που θα έχει διακοπή δύο εβδομάδων το χειμώνα αλλά και την επιστροφή της φάσης των ομίλων, ύστερα από χρόνια στο League Cup, με ισχύ από την επόμενη σεζόν. Οι αλλαγές αυτές εξετάζονταν καιρό τώρα, όμως οι προτάσεις τώρα έγιναν πραγματικότητα κι έγινε η επίσημη ανακοίνωσης τους.
Η χειμερινή διακοπή θα διαρκέσει δύο εβδομάδες τον Ιανουάριο ενώ κλείσθηκε και νέα συμφωνία με την BT Sport, που θα αποφέρει 8 εκατομμύρια λίρες τα επόμενα χρόνια στους συλλόγους της Σκωτίας. Το Το σκωτσέζικο πρωτάθλημα είχε χειμερινή διακοπή από τη σεζόν 1998-99 μέχρι τη σεζόν 2002-2003.
Η φάση των ομίλων στο League Cup θα περιλαμβάνει τις 38 ομάδες που δε θα συμμετέχουν στα κύπελλα Ευρώπης, αλλά και τις πρωταθλήτριες των Highland και Lowland League.
Θα γίνουν 8 γκρουπ των 5 ομάδων και οι ομάδες θα παίξουν μεταξύ τους στις 16, 20, 23, 27 και 30 Ιουλίου) , με το κλασικό σύστημα βαθμολογίας, 3 πόντους για τη νίκη, έναν για την ισοπαλία. Η καινοτομία είναι ότι σε περίπτωση ισοπαλίας θα ακολουθούν πέναλτι (!) κι η ομάδα που θα επικρατεί θα κερδίζει έναν έξτρα βαθμό.
Οι 8 νικήτριες των γκρουπ και οι 4 καλύτερες θα προκρίνονται στον επόμενο γύρο όπου θα συναντούν τις 4 ομάδες που θα παίζουν στα κύπελλα Ευρώπης, με τις αναμετρήσεις να είναι νοκ-άουτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.