Σαν σήμερα, 14 Ιανουαρίου του 1872 #1

Σαν σήμερα, 14 Ιανουαρίου του 1872, έφυγε από τη ζωή ενα από τα διασημότερα σκυλάκια του κόσμου. Ο Greyfriars Bobby, πέρασε τα 14 τελευταία χρόνια της ζωής του να φυλάει τον τάφο του αφεντικού του στο νεκρoταφείο του Greyfriars στο Εδιμβούργο.
'Eνα χρόνο μετά, στη Νότια πλευρά της γέφυρας του Γεωργίου του 4ου, στήθηκε το άγαλμα του αγαπημένου Skye Terrier μαζί με ένα μικρό συντριβάνι για να θυμίζει σε όλους τον πιστό αυτό σκυλάκο.
Στη Mεγάλη Βρετανία έχουν καταγραφεί μόνο τον 19ο αιώνα παραπάνω από 60 περιπτώσεις σκύλων "νεκροταφείου", αλλά δεν ξέρουμε πόσα από αυτά ήταν αδέσποτα που τα τάιζαν για να παραμένουν και να φυλάνε το νεκροταφείο και πόσα έμειναν στην τελευταία κατοικία του αφεντικού τους μέχρι να φύγουν κι εκείνα από τη ζωή.

Παρόλο που πολλοί προσπάθησαν να μειώσουν την ιστορία του Bobby, οι περισσότεροι τον αναγνωρίζουν ως τον "πιο πιστό σκύλο του κόσμου" -σύμφωνα με τον τίτλο της βιογραφίας του.
Για τους λάτρεις του αλκοόλ, δυο βήματα από το άγαλμα του Greyfriars Bobby, θα βρείτε το Greyfriars Bobby's Bar, μία παραδοσιακή pub που λειτουργεί από το 1873 και σερβίρει πάνω από 10 real ales από όλη τη Μεγάλη Βρετανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.