Δεύτερη βρετανική ομάδα του κόσμου η Celtic, μπροστά από Chelsea, Man.Utd, Liverpool και Man.City.

H Celtic έκλεισε το 2015 ως η δεύτερη καλύτερη βρετανική ομάδα του κόσμου, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά της IFFHS (Παγκόσμια Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου). Οι πρωταθλητές Σκωτίας τερμάτισαν στην 24η θέση του κόσμου, μπροστά από μεγαθήρια της αγγλικής  Premier League όπως οι Manchester United, Chelsea, Manchester City και Liverpool. Η Arsenal ήταν η μοναδική βρετανική ομάδα που βρέθηκε πάνω από τη Celtic τερματίζοντας στην 14η θέση.
Η IFFHS βγάζει την επίσημη βαθμολογία της κάθε χρόνο υπολογίζοντας τα αποτελέσματα σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις από τον Ιανουάριο μέχρι το Δεκέμβριο, για να αναδείξει βάσει αυτών την καλύτερη ομάδα του κόσμου.
Το σκωτσέζικο ποδόσφαιρο είναι στο τρίτο επίπεδο 3 της IFFHS που σημαίνει ότι υστερεί σημαντικά απέναντι στο αγγλικό στη συγκομιδή βαθμών, κάτι που δίνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στο επίτευγμα της Celtic. H θέση της Celtic οφείλεται στην κατάκτηση του τίτλου και του League Cup και θα ήταν μεγαλύτερη αν προχωρούσε και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Η Barcelona κατέκτησε την πρωτιά, αφού η ομάδα του Luis Enrique  έκανε treble κατακτώντας και το Champions League. Η Juventus τερμάτισε στη 2η θέση κι η Napoli στην 3η.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.