Με «Efe» στον τελικό η Ross County, 3-1 τη Celtic στο Hampden

H αποβολή του Efe Ambrose στο 13’ που συνοδεύθηκε και από πέναλτι που παραχώρησε ο αμυντικός της Celtic αποδείχθηκε καθοριστή στο δεύτερο ημιτελικό του League Cup. H Ross County που έχανε από το 28ο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης ισοφάρισε για να φτάσει στην ανατροπή στο β’ μέρος και να βρεθεί στον τελικό του επικρατώντας 3-1 μιας αποκαρδιωτικής Celtic. H Celtic προηγήθηκε 27 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη της αναμέτρησης με το Gary Macaky-Steven. O Callum McGregor έβγαλε το Leigh Griffiths πίσω από την άμυνα της County κι ο πρώτος σκόρερ της Celtic, έδωσε έτοιμο γκολ στο Gary Mackay-Steven. Η Celtic έχασε ευκαιρία και για ένα δεύτερο γκολ στο 4’, με την County να απαντά στο 7’ όταν ο Alex Schalk υποχρέωσε το Craig Gordon σε εντυπωσιακή επέμβαση. Η Celtic ανήκε στους Bhoys, ενώ πόμως όλα έδειχναν ότι ένα δεύτερο γκολ ήταν θέμα χρόνου, ήρθαν τα πάνω κάτω για τους πρωταθλητές Σκωτίας.
Ο Efe Ambrose έριξε τον Alex Schalk στην περιοχή κι όχι μόνο παραχώρησε πέναλτι αλλά αντίκρυσε και την κόκκινη κάρτα αφήνοντας στο 13’ με 10 παίκτες τη Celtic. O Martin Woods εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι στο 15’ φέρνοντας το ματς στα ίσα, ενώ ένα λεπτό νωρίτερο ο Erik Sviatchenko μπήκε στην άμυνα κάνοντας το ντεμπούτο του για τη Celtic. Ο Callum McGregor ήταν αυτός που …θυσιάστηκε σε μια υποχρεωτική αλλαγή για τους Bhoys μετά την αποβολή του Ambrose. Οι δύο ομάδες έκαναν φάσεις στη συνέχεια, χωρίς αποτέλεσμα και το ημίχρονο έληξε 1-1.
To δεύτερο μέρος ξεκίνησε ιδανικά για τη Ross County. Η Celtic έχασε ευκαιρία με την κεφαλιά του Griffiths να φεύγει ψηλά άουτ και στο 49’ οι Staggies έκαναν το 2-1. Σε εκτέλεση κόρνερ ο Andrew Davies γύρισε τη μπάλα με το κεφάλι για να τη στείλει στα δίχτυα με νέα κεφαλιά ο Paul Quinn.
Η Celtic προσπάθησε να αντιδράσει, χωρίς να παρουσιάζει κάτι ιδιαίτερο και δέχτηκε ένα τρίτο τέρμα στο 63’. Ο παλιός της μέσος, Jackson Irvine, ήταν αυτός που έδωσε την πάσα στον Alex Shalk που νίκησε το Craig Gordon στην κλειστή γωνία. Η είσοδος του Scott Brown 4 λεπτά αργότερα έφερε στη Celtic τη χαμένη της μαχητικότητα και θα μπορούσε να ξαναμπεί στο ματς στο 76’ όταν ο Brian Graham προσπάθησε να διώξει με κεφαλιά αλλά η μπάλα βρήκε στο χέρι του. Ο Leigh Griffiths ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι στο 77’ όμως ο Scott Fox κατάφερε να αποκρούσει και το ματς κρίθηκε οριστικά. Ο goalkeeper των Staggies, νίκησε και στο 87’ το Leigh Griffiths πραγματοποιώντας μια εντυπωσιακή απόκρουση και το σφύριγμα της λήξης ανανέωσε το …ραντεβού της Ross County με το Hampden Park. Οι Staggies θα επιστρέψουν εκεί για τον τελικό με τη Hibernian,ενώ η Celtic είδε για ακόμα μια σεζόν το όνειρο της για treble να τελειώνει άδοξα.
ROSS COUNTY: Fox, Fraser, Quinn, Davies, Foster, McShane, Murdoch (Franks 28), Irvine, Martin Woods, Gardyne (Boyce 83), Schalk (Graham 71). 
CELTIC: Gordon, Lustig, Ambrose, Boyata, Tierney, Bitton (Brown 67), Johansen, Mackay-Steven, McGregor (Sviatchenko 14), Armstrong (Forrest 79), Griffiths. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.