Ένα στα δύο πέναλτι ο Griffiths κι η Celtic 1-1 εκτός με Hamilton

O Leigh Griffiths εκτέλεσε δύο πέναλτι αλλά ευστόχησε μόνο στο ένα κι η Celtic που έπαιζε με 10 παίκτες από το 40’, μετά την αυστηρή αποβολή του Boyata, έμεινε στο 1-1 με τη Hamilton στο New Douglas Park.
Η Hamilton ήταν αποφασισμένη να αφήσει πίσω της τον εφιάλτη της ήττας της με 8-1 πριν 5 βδομάδες στο Celtic Park, παραχώρησε πάντως έδαφος στη Celtic από το ξεκίνημα. Oι Bhoys είχαν την καθολική υπεροχή και κατάφεραν να προηγηθούν λίγο μετά το ημίωρο. Ο Leigh Griffiths ανατράπηκε από το Dougie Imrie στην περιοχή στο 33’ σε μια επιπόλαιη κίνηση του αμυντικού των γηπεδούχων. Ο ίδιος ο Leigh Griffiths εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι κάνοντας το 0-1 ένα λεπτό αργότερα. Οι ισορροπίες άλλαξαν στο 40’ όταν ο Dedryck Boyata βρήκε με τάκλιν τον Carlton Morris λίγο έξω από την περιοχή κι αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Μια αυστηρή αποβολή από το διαιτητή Craig Thomson που συμβουλεύθηκε πάντως το βοηθό του και αποφάσισε ότι ο παίκτης των γηπεδούχων ήταν σε προφανή θέση για γκολ.
Παρότι έπαιζε με 10 παίκτες η Celtic ήταν καλύτερη κι έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες με το Gary Mackay-Steven και το Griffiths. Μια ακόμα μεγαλύτερη θα χανόταν στο 65’. Ο Ziggy Gordon φάνηκε να κρατά το Mikael Lustig σε ένα κόρνερ (με τους δύο παίκτες να παλεύουν) κι ο Craig Thomson έδειξε ξανά το σημείο του πέναλτι για τη Celtic. O Griffiths το εκτέλεσε όμως ο Michael McGovern ήταν αυτή τη φορά νικητής, καθώς ο goalkeeper των Accies απέκρουσε εντυπωσιακά κρατώντας όρθια την ομάδα του.
Το πέναλτι έμελλε να κοστίσει με τον Eamonn Brophy να αποδεικνύεται «χρυσή αλλαγή» για τους γηπεδούχους. Ο επιθετικός της Hamilton μπήκε στο 70’ και 3 λεπτά αργότερα έφερε το ματς στα ίσα. Μετά από κόρνερ η μπάλα δεν απομακρύνθηκε κι ο Brophy με εντυπωσιακό σουτ την έστειλε στα δίχτυα διαμορφώνοντας το 1-1 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.
H Celtic είναι στο +7 από την Aberdeen αν οι Dons όμως νικήσουν τη St Johnstone θα μειώσουν στους 4, ενώ η Hamilton πήρε ένα πολύτιμο κι απροσδόκητο βαθμό στη μάχη της παραμονής.
HAMILTON: McGovern, Gordon, Kurakins, Tagliapietra, Devlin, Imrie, Lyon (Brophy 70), Crawford, Kurtaj (Docherty 78), MacKinnon, Morris (90+2).
CELTIC: Bailly; Lustig, Boyata, Sviatchenko, Tierney, Brown, Johansen; Mackay-Steven (Christie 75), Commons (Mulgrew 44), Allan (Kazim-Richards 86), Griffiths.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.