Νίκη ξανά για τη Σκωτία, 1-0 τη Δανία στο Hampden

Με γκολ του Matt Ritchie στο 8’ η Σκωτία νίκησε 1-0 τη Δανία στο Hampden Park. Ο μέσος της Bornemouth θα μπορούσε να έχει σημειώσει κι ένα δεύτερο γκολ στο 77’ όμως το σουτ του απέκρουσε με αυτοθυσία ο Christensen με το σώμα κι ενώ ο keeper των Δανών ήταν εξουδετερωμένος.
Οι Δανοί ήταν αυτοί που έχασαν όμως τις μεγαλύτερες ευκαιρίες, με το goalkeeper των γηπεδούχων, Craig Gordon, να κρατά όρθια τη Σκωτία με εξαιρετικές επεμβάσεις.
Πριν την έναρξη του φιλικού κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Johan Cruyff και των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στις Βρυξέλλες.
Η Σκωτία προηγήθηκε μόλις στο 8’ με το Matt Ritchie. Ο Scott Brown έβγαλε τη μπαλιά, ο αρχηγός των Δανών, Daniel Agger, την …άφησε για τον goalkeeper του, Kasper Schmeicel, χωρίς να προσέξει το μέσο της Bornemouth, Matt Ritchie που πετάχτηκε και την έστειλε στα δίχτυα.
Οι Δανοί άγγιξαν την ισοφάριση στο 13’ με τον Poulsen να πλασάρει και τον Kieran Tierney να καταφέρνει να αλλάξει την πορεία της μπάλας στέλνοντας τη κόρνερ.
Επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις οι φιλοξενούμενοι έδειχναν πολύ ευάλωτοι πίσω και στο 23’ παραλίγο να δεχτούν ακόμα ένα γκολ παρόμοιο με αυτό που είχαν δεχτεί στο 8’. Ακόμα μια λάθος πάσα προς τα πίσω με το Maloney να βγάζει το Griffiths  μπροστά όμως ο Schmeichel πρόλαβε να βγει και να μπλοκάρει στα όρια της περιοχής του.
Στο 30’ μετά από κόρνερ του Christian Eriksen και σύγχυση στην άμυνα της Σκωτίας η κεφαλιά του Poulsen δε βρίσκει δίχτυα σαν από ...θαύμα κι ένα λεπτό αργότερα το σουτ του Jοrgensen αποκρούει ο Craig Gordon.  
Στο 43’ ήταν η σειρά της Σκωτίας με το Steven Fletcher ναι πιάνει την κεφαλιά στη γωνία, όμως ο Kasper Schmeichel κατάφερε να αποκρούσει σε κόρνερ.
Οι Δανοί άλλαξαν τερματοφύλακα στο ξεκίνημα του β’ μέρους κι ο Lossl έκανε την πρώτη του επέμβαση στο 49’ αποκρούoντας δύσκολα  σουτ του Maloney στο 49’.
Η συνέχεια ανήκε στους Δανούς που έχασαν απανωτές ευκαιρίες, με βολίδα του Hojbjerg να φεύγει άουτ στο 54’ και νέα άστοχη προσπάθεια του Jorgensen μέσα από την περιοχή στο 71’.
Στο 73’ ο Craig Gordon έκανε μια εκπληκτική διπλή απόκρουση διώχνοντας  αρχικά το σουτ του Eriksen κι αποκρούoντας δευτερόλεπτα αργότερα την κεφαλιά του Braithwaite σε μια επέμβαση που ισοδυναμούσε με ...ακύρωση γκολ. Ακόμα μια ευκαιρία στο 74’ με το Jorgensen να στέλνει τη μπάλα άουτ και 3 λεπτά αργότερα οι Δανοί παραλίγο να πληρώσουν τις χαμένες ευκαιρίες τους. Ο Anya μπήκε από τα αριστερά κι έβγαλε την παράλληλη σέντρα στο  Ritchie που έπιασε το μονοκόμματο σουτ, όμως ο Christensen έριξε το σώμα του στην πορεία της μπάλας στέλνοντας τη κόρνερ.
Η Σκωτία ικανοποίησε σε γενικές γραμμές, σημειώνοντας τη δεύτερη νίκη της σε 5 μέρες απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους. Man of the Match ο John McGinn στο ντεμπούτο του με την εθνική, ενώ ικανοποίησαν στην πρώτη τους εμφάνιση και ο 18χρονος αμυντικός της Celtic, Kieran Tierney, που έγινε ο νεαρότερος παίκτης που έκανε ντεμπούτο με την εθνική τα τελευταία 54 χρόνια. Ο Scott brown έφτασε στο ματς αυτό τις 50 συμμετοχές με την εθνική Σκωτίας.

ΣΚΩΤΙΑ: Gordon, Whittaker, Tierney (Mulgrew 45), Greer, Hanley, Ritchie (Burke 82), Brown, Steven Fletcher (Anya 45), Griffiths (Chris Martin 60), McGinn, Maloney (Bridcutt 69). 
ΔΑΝΙΑ: Schmeichel (Lossl 46), Kjaer, Agger (Sviatchenko 64), Durmisi, Christensen, Eriksen (Schone 81), Dalsgaard, Delaney, Jorgensen, Yussuf Poulsen (Braithwaite 46), Hojbjerg.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.