Η Ross County το League Cup, 2-1 τη Hibernian στο 89’

Το γκολ του Alex Schalk στο 89’ χάρισε στη Ross County το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας της. Οι Staggies προηγήθηκαν της Hibernian στο 25’ στον τελικό του League Cup, με το Michael Gardyne κόντρα στη ροή του παιχνιδιού για να φέρει το ματς στα ίσα ο Liam Fontaine στο 45’. Ο σκόρερ των Hibs έγινε ο μοιραίος παίκτης στο 89’ καθώς αντί να διώξει τη μπάλα την έστειλε προς τα πίσω κεφαλιά στο δρόμο του Alex Schalk που την έσπρωξε στα δίχτυα.
Η Hibernian ήταν το φαβορί κι έφτασε κοντά στο γκολ στο 11’ με σουτ του Jason Cummings που απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο goalkeeper των Staggies, Gary Woods. To κόρνερ εκτελέσθηκε κι ο by surprise, but the goalkeeper manages to palm it over for a Liam Fontaine έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα άουτ.
Στο 12’ ο Gary Woods έπεσε στα πόδια του David Gray κρατώντας όρθια την County και στο 22’ μπλόκαρε σταθερά τη μπάλα όταν ο Anthony Stokes σούταρε πάνω του σε άλλη μια χαμένη ευκαιρία για τους Hibs.
Στο 25’ η Hibernian τιμωρήθηκε για τις χαμένες ευκαιρίες της, όταν ο Jackson Irvine πάσαρε στο Michael Gardyne που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
Ο Jason Cummings σούταρε άουτ στο 41’ και στο 45’ η Hibernian έφερε το ματς στα ίσα με γκολ του Liam Fontaine, το δεύτερο φετινό του αμυντικού των Hibs.
To μομέντουμ φάνηκε ότι θα είναι με τη Χιμπέρνιαν που μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο χάνοντας ευκαιρίες με τους Cummings και Anthony Stokes Η είσοδος του Liam Boyce έδωσε πνοή στην County κι ο επιθετικός έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα όμως το γκολ ακυρώθηκε ως φάουλ στον keeper, Oxley.
To ματς έδειχνε να πηγαίνει στην παράταση, όμως παρότι οι Schalk και Gardyne έδειχναν ταλαιπωρημένοι από τραυματισμούς βοήθησαν την County να κάνει τη μεγάλη έκπληξη. Η κεφαλιά του Fontaine αντί να απομακρύνει τη μπάλα την έστειλε στο Schalk κι αυτός διαμόρφωσε το τελικό 2-1 για τη Ross County.
Mεγάλες στιγμές για την ομάδα από το Dinwall, μια πόλη μόλις 6.000 κατοίκων που λογικά θα βρίσκονται όλοι στο Hampden Park να γιορτάσουν το πρώτο μεγάλο τρόπαιο στην ιστορία της ομάδας τους.
Καταστροφικό αποτέλεσμα για τη Hibernian με το διπλάσιο μπάτζετ, το τρίτο μεγαλύτερο στη Σκωτία που ήταν το μεγάλο φαβορί του τελικού.
HIBERNIAN: Oxley, Gray, McGregor, Fontaine, Stevenson, Henderson, Bartley (Boyle 90+4), Thomson (Keatings 76), McGinn, Cummings, Stokes.  
ROSS COUNTY: Gary Woods, Fraser, Quinn, Davies, Foster (Franks 85), Gardyne, Irvine, Martin Woods, McShane (Murdoch 79), Boyce (Graham 60), Schalk. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.