Στα πέναλτι oι Rangers 5-4 (2-2 παράταση), τη Celtic σε ένα φοβερό ντέρμπι

Σε ένα ντέρμπι που έκοβε την ανάσα οι Rangers επικράτησαν 5-4 στα πέναλτι, το μοναδικό τρόπο που μπορούσαν να ξεχωρίσουν οι δύο ομάδες, αφού αναδείχθηκαν ισόπαλες στην κανονική διάρκεια, την παράταση αλλά και στα πρώτα 5 πέναλτι που εκτέλεσαν.
Οι Rangers προηγήθηκαν στο 16’ με τον Kenny Miller για να ισοφαρίσει η Celtic με κεφαλιά του Erik Sviatchenko στο 50’ Οι Rangers προηγήθηκαν ξανά στην παράταση με ασύλληπτη βολίδα του Barrie McKay στο 96’ για να ισοφαρίσει η Celtic στο 106’ με τον Tom Rogic. Οι Bhoys άγγιξαν την πρόκριση στην εκπνοή της παράτασης όμως η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι στο φάουλ του Leigh Griffiths.
Η αγωνία κορυφώθηκε στα πέναλτι με τον Tom Rogic, τον άνθρωπο που ισοφάρισε στην παράταση, να χάνει το τελευταίο πέναλτι της Celtic, όταν η διαδικασία είχε περάσει στο …ένα πέναλτι κάθε ομάδα.

Oι Rangers φάνηκε να μπαίνουν καλύτερα, κέρδισαν δύο απανωτά κόρνερ μέσα σε 3 λεπτά, για να χάσουν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα μόλις στο 6’. Ο Kenny Miller βρέθηκε απέναντι στον Craig Gordon, όμως ο goalkeeper των Bhoys κατάφερε να αποκρούσει.
Στο 10’ ήταν η σειρά της Celtic όταν ο Stefan Johansen έδωσε στο Scott Brown στην περιοχή όμως το σουτ του αρηχού της Celtic έφυγε ελάχιστα άουτ. Το σκορ άνοιξε στο 16’ με τη Celtic να μην μπορεί να διώξει τη μπάλα σε φάουλ ο Andrew Halliday να τη στέλνει ξανά στην περιοχή κι αυτή μετά από παρέμβαση του Scott Brown να πηγαίνει στον Kenny Miller που την έστειλε στα δίχτυα σημειώνοντας το 18ο γκολ του τη φετινή σεζόν. Η Celtic έχασε την ευκαιρία της αναμέτρησης στο 32’. Το σουτ του Leigh Griffiths έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι για να έρθει ο Patrick Robert προ κενής εστίας και να στείλει τη μπάλα άουτ, πραφανώς από υπερβολική σιγουριά.
Έξι λεπτά νωρίτερα ο Ronny Deila είχε …διορθώσει το λάθος του να ξεκινήσει το Boyata (που έκανε το ένα λάθος μετά ατο άλλο) βάζοντας στη θέση του το Sviatchenko.
Η Celtic μπήκε ξεκίνησε πολύ δυνατά το δεύτερο ημίχρονο, έκλεισε τους Gers στα καρέ κι η ισοφάριση ήρθε με ένα τέταρτο απανωτό κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Patrick Roberts κι ο Erik Sviatchenko με εντυπωσιακή κεφαλιά έκανε το 1-1 στο 50’. Οι πρωταθλητές Σκωτίας απέιλησαν στη συνέχεια κυρίως από στημένες φάσεις κι έφτασαν κοντά στην ανατροπή με κεφαλιές των Sviatchenko και Nir Bitton. Στην κόψη του ξευραφιού το ματς πήγε στην παράταση. Στα πρώτα 6 λεπτά του έξτρα χρόνου ένα …ανάποδο πλάγιο έδωσε το προβάδισμα στους Rangers. To πλάγιο ήταν για τη Celtic, δόθηκε στους Rangers, αλλά αυτό δεν μπορεί να μειώσει σε τίποτα την ασύλληπτη βολίδα του Barrie McKay που έκανε το 2-1. Ένα γκολ άξιο να κερδίσει κάθε τελικό, όμως η Celtic πέρασε μπροστά απειλώντας ξανά με κόρνερ του  Patrick Roberts και ακόμα μια κεφαλιά του Erik Sviatchenko στο 113’ όμως αυτή τη φορά ο Wes Foderingham κατάφερε να αποκρούσει.
Στο 116’ ο εξαιρετικός Kieran Tierney peels βρήκε τονTom Rogic που έκανε το 2-2 κι ένα λεπτό αργότερα θα μπορούσε να δώσει το πρoβάδισμα στη Celtic όμως ο Wes Foderingham απέκρουσε κρατώντας όρθιους τους Gers. O goalkeeper των Rangers, έκανε την απόκρουση του αγώνα δευτερόλεπτα πριν το τέλος της παράτασης. Βρήκε ελάχιστα τη μπάλα σε φάουλ-βολίδα του Griffiths, όσο χρειαζόταν για τη στείλει στο δοκάρι, το δεύτερο δοκάρι για τον επιθετικό της Celtic.

To ματς πήγε στα πέναλτι με την αγωνία στο κατακόρυφο. Ο Scott Brown κέρδισε το στρίψιμο του νομίσματος και διάλεξε την εστία που είχε τους οπαδούς της Celtic από πίσω.
Ο Andy Halliday ευστόχησε στο πρώτο πέναλτι για τους Gers, για να κάνει το ίδιο και ο Charlie Mulgrew για τη Celtic. O Taviernier έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ , όμως η Celtic είδε στη συνέχεια το πέναλτι του McGregor να χτυπά στο δοκάρι. O Craig Gordon βρήκε τη μπάλα στο πέναλτι του Barrie McΚay αλλά δεν τη συγκράτησε. 2-1 για τους Rangers με το Nir Bitton να διαλέγει το κέντρο της εστίας κάνοντας το 2-2. Εντυπωσιακή απόκρουση του Craig Gordon στο πέναλτι του Nicky Clark, όμως η Celtic δεν πήρε προβάδισμα αφού ο Scott Brown χτυπώντας …υπεροπτικά έως παιδιάστικα το δικό του πέναλτι επέτρεψε στο Foderingham να αποκρούσει. Ο Lee Wallace έκανε το 3-2, για να ευστοχήσει ο Leigh Griffiths στο τελευταίο πέναλτι κάνοντας το 3-3.
Η διαδικασία συνεχίστηκε με την κάθε ομάδα να εκτελεί από ένα πέναλτι μέχρι να βρεθεί νικητής. Ο -δανεικός από την Arsenal- Gedion Zelalem έκανε το 4-3 για τους Gers κι ο Mikael Lustig to 4-4 για τη Celtic. 5-4 με το Nicky Law για τους Rangers για να στείλει ο Tom Rogic ψηλά τη μπάλα άουτ και τους Rangers στον τελικό του κυπέλλου Σκωτίας.
Αντίπαλος η Hibernian και για πρώτη φορά στην ιστορία του κυπέλλου Σκωτίας και οι δύο ομάδες του τελικού δεν είναι από τη μεγάλη κατηγορία.

RANGERS: Foderingham, Tavernier, Kiernan (Zelalem 88), Wallace, Ball, Miller (Clark 91), Halliday, McKay, Shiels (Law 67), Holt, Wilson.
CELTIC: Gordon, Bitton, Brown, Griffiths, Mackay-Steven (McGregor 71), Boyata (Sviatchenko 26), Mulgrew, Lustig, Johansen (Rogic 84), Roberts, Tierney. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.