Με σούπερ Roberts η Celtic, 3-1 τη Hearts

Mε δύο γκολ του 19χρονου, Patrick Roberts (δανεικός μέχρι την άλλη σεζόν από τη Man.City), η Celtic νίκησε 3-1 τη Hearts, με ανατροπή, σε ένα ματς με φρενήρη ρυθμό κι ευκαιρίες εκατέρωθεν. H Celtic είναι τώρα στο +7 από την Aberdeen (με ίδιο αριθμό αγώνων) που υποδέχεται αύριο τη Hamilton.
Η Hearts μπήκε πολύ δυνατά και προηγήθηκε μόλις στο 5’. Ο Jamie Walker βρήκε χώρο κι έπιασε ένα ασύλληπτο σουτ νικώντας το Craig Gordon.
Η Celtic αντέδρασε και στο 15’ ο Leigh Griffiths με απευθείας εκτέλεση φάουλ ανάγκασε το Neil Alexander να εκτιναχθεί στέλνοντας τη μπάλα κόρνερ. Το κόρνερ εκτελέσθηκε από τον Patrick Roberts για να φτάσει η μπάλα στο Gary Mackay-Steven που με βολίδα ισοφάρισε για τη Celtic. H Ηearts έκανε φάση στο αμέσως επόμενο λεπτό με το Juwon Oshaniwa να χάνει το κοντρόλ στην περιοχή για να ακολουθήσει μεγάλη ευκαιρία στο 17’ για τη Celtic, όταν ο Leigh Griffiths νικήθηκε σε τετ-α-τετ από το goalkeeper της Hearts, Neil Alexander. Το ματς-ροντέο συνεχίστηκε και στο 26’ το δοκάρι του Craig Gordon έσωσε τη Celtic σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ozturk, ενώ στο 30 ο Juanma έστειλε τη μπάλα άουτ από ευνοϊκή θέση. Στο 35’ ο Tom Rogic έβγαλε τον Patrick Roberts στην περιοχή κι ο νεαρός άσος «έσκαψε» τη μπάλα πάνω από το Neil Alexander κάνοντας το 2-1 με ένα υπέροχο πλασέ. Το ημίχρονο έκλεiσε με δύο βολίδες του Leigh Griffiths σε ισάριθμες εκτελέσεις φάουλ που απέκρουσε δύσκολα ο Neil Alexander. 
H Celtic ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στο β’ μέρος, έχασε μια μεγάλη ευκαιρία στο 46’ όταν μετά από κόρνερ του Stefan Johansen ο Prince Buaben έδιωξε τη μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή μετά από κεφαλιά του Dedryk Boyata. Δύο λεπτά αργότερα σε αστραπιαία αντεπίθεση των γηπεδούχων, ο Stefan Johansen πάσαρε στον Patrick Roberts κι ο 19χρονος άσος έκανε με σουτ το 3-1 για τη Celtic. Η συνέχεια ήταν εύκολη για τους γηπεδούχους που περίμεναν τη Hearts κι έβγαιναν πια σε επικίνδυνες αντεπιθέσεις. Η Hearts δε μπόρεσε να εκμεταλλευθεί την κατοχή που της έδωσε η Celtic, είχε μια κεφαλιά του Juanma στην αγκαλιά του Craig Gordon στο 74’, και παραλίγο να δεχτεί και τέταρτο γκολ στο 81’, όμως το σουτ του Callum McGregor απέκρουσε εντυπωσιακά ο Neil Alexander. Στο 88’ ήταν η σειρά της Hearts να χάσει μια μεγάλη ευκαιρία με τον Craig Gordon να αποκρούει εκπληκτικά την καρφωτή κεφαλιά του Dauda στην τελευταία μεγάλη φάση της αναμέτρησης. Η Hearts τελείωσε με 10 παίκτες το ματς όταν ο Juwon Oshaniwa πήρε δεύτερη κίτρινη κάρτα σε ένα τάκλιν στο Nir Bitton.
Η Celtic κατάφερε να ικανοποιήσει ύστερα από καιρό, δείχνοντας ότι παραμένει το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Η νεανική ομάδα της Hearts έδειξε καλά στοιχεία, δύσκολα πάντως θα πάρει τη 2η θέση από την Aberdeen, να και δείχνει να είναι ρυθμιστής στην υπόθεση του τίτλου.
CELTIC: Gordon, Lustig, Boyata, Sviatchenko, Tierney, Brown, Johansen, Roberts, Rogic (Bitton 45+1), Mackay-Steven (McGregor 68), Griffiths (Kazim-Richards 77).
HEARTS: Alexander, Souttar, Ozturk, Igor Rossi (Liam Smith 65), Oshaniwa, Buaben (Dauda 82), Kitchen, Walker (Reilly 65), Djoum, Nicholson, Delgado. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.