Ήττα με 1-0 από την Ιταλία στη Μάλτα για τη Σκωτία που κινδύνεψε με διασυρμό

Η Σκωτία έχασε 1-0 στη Μάλτα από την Ιταλία, με το τελικό σκορ να είναι άκρως τιμητικό για την ομάδα του Gordon Strachan, αφού οι Azzurri έχασαν σωρεία ευκαιριών. Ο Graziano Pelle της Southampton σημείωσε στο 57’ το μοναδικό γκολ μιας αναμέτρησης στην οποία οι Ιταλοί κυριάρχησαν από την αρχή ως το τέλος.
Στα πρώτα 8 λεπτά είχαν ήδη χαθεί 3 ευκαιρίες από τους Ιταλούς με τον keeper των Σκωτσέζων, David Marshall, να κάνει μια εκπληκτική διπλή απόκρουση στο 7’ σταματώντας διαδοχικά τους Antonio Candreva και Emanuele Giaccherini, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Leonardo Bonucci έστειλε τη μπάλα άουτ.Η ομάδα του Antonio Conte συνέχισε να δημιουργεί και να χάνει ευκαιρίες, με σημαντικότερες αυτές των Alessandro Florenzi και Eder στο πρώτο μέρος, το οποίο έληξε απροσδόκητα χωρίς σκορ. Το σουτ του Graziano Pellè έδωσε τη λύση για τους Azzurri που δεν έχουν χάσει από τη Σκωτία τα τελευταία 51 χρόνια. Η Σκωτία δεν είχε ούτε ένα σουτ στην εστία σε όλη τη διάρκεια του αγώνα (!), θα μπορούσε όμως να ισοφαρίσει, κόντρα στη ροή του αγώνα, 12 λεπτά πριν το τέλος, όταν μετά από άτσαλο διώξιμο του Federico Bernardeschi, ο Steven Naismith βρήκε το Matt Ritchie, όμως ο επιθετικός της Bournemouth έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτυών. Οι Ιταλοί δίνουν το πρώτο τους ματς στο EURO 2016 κόντρα στην Ιρλανδία στις 22 Ιουνίου,  ενώ οι Σκωτσέζοι θα πάνε στο Metz να αντιμετωπίσουν σε φιλικό τη διοργανώτρια του EURO 2016 το Σάββατο.
ΙΤΑΛΙΑ: Buffon, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Candreva (Parolo 62), Florenzi, De Rossi (Frello Filho 67), Giaccherini (Bonaventura 80), Darmian(Bernardeschi 60), Pellè (Zazaat 67), Citadin, Martins (Insigne 59).
ΣΚΩΤΙΑ: Marshall, Paterson (Berra 46’), Mulgrew, Martin, Hanley, Phillips (Burke 71’), D.Fletcher (C), McArthur (Bryson 83’), McCormack (S.Fletcher 46’), Ritchie, Anya (Naismith 71’).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.