Θριαμβευτική παραμονή της Kilmarnock, 4-0 τη Falkirk

H Kilmarnock παρέμεινε στη μεγάλη κατηγορία της Σκωτίας, με τον πλέον εμβληματικό τρόπο. Διέσυρε με 4-0 τη Falkirk ανατρέποντας την ήττα της με 1-0 στο πρώτο ματς του τελικού των play-off.
H Κilmarnock έκανε την ανατροπή στα πρώτα 7 λεπτά της αναμέτρησης όταν προηγήθηκε με 2-0. Μόλις στο 3’ ο Josh Magennis γύρισε τη μπάλα στον Greg Kiltie που άνοιξε το σκορ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Miles Addison έκανε το 2-0 δημιουργώντας ντελίριο ενθουσιασμού στους οπαδούς της Killie. H Falkirk ζήτησε πέναλτι στο 13’ όταν ο αμυντικός David McCracken που είχε προωθηθεί σπρώχθηκε στην περιοχή, όμως ο διαιτητής, Willie Collum, δε συγκινήθηκε. Ανώτερη η Killie συνέχισε να επιτίθεται και να χάνει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Η αναμέτρηση τελείωσε στο 61' με τον Greg Kiltie να σημειώνει το δεύτερο προσωπικό του γκολ μετά από ένα έξοχο συνδυασμό των γηπεδούχων κάνοντας το 3-0.
Ο Josh Magennis έφταιξε στο 65’ το τέταρτο γκολ που σημείωσε ο Kris Boyd και 4 λεπτά αργότερα ο goalkeeper της Kilmarnock, Jamie MacDonald, απέκρουσε το σουτ του Bob McHugh στη μοναδική αξιόλογη φάση της Falkirk.
Πανάξια και απροσδόκητα εύκολα η Kilmarnock παρέμεινε στη μεγάλη κατηγορία, στην οποία αγωνίζεται από το 1993 όταν ανέβηκε. Η Falkirk που υποβιβάστηκε το 2010 θα βρεθεί του χρόνου για 7η σερί σεζόν μακριά από τη μεγάλη κατηγορία. Μεγάλη νίκη για την Killie, μόλις η τρίτη σε 14 ματς με το Lee Clark στον πάγκο και σαφώς η πλέον σημαντική.
KILMARNOCK: MacDonald, Hodson, Addison, Ashcroft, Taylor, Slater, Dicker, Magennis (O'Hara 75), Obadeyi, Kiltie (McKenzie 90+1), Boyd.
FALKIRK: Rogers, Muirhead, Watson, McCracken, Leahy, Taiwo ( Alston 53), Kerr, Vaulks, Sibbald (Hippolyte 64), Baird (Miller 58), McHugh. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.