Ο πανηγυρισμός της Ισλανδίας είναι εμπνευσμένος από τη …Motherwell

Mετά την επική νίκη τους επί της Αγγλίας, οι παίκτες της εθνικής Ισλανδίας με μπροστάρη τον captain της ομάδας, πανηγύρισαν μπροστά στους οπαδούς τους με ρυθμικά δυνατά παλαμάκια, τα thunder clap (παλαμάκια κεραυνού σε ελεύθερη μετάφραση), όμως δεν ήταν εμπνευσμένα από τους Βίκινγκς όπως πολλοί υπέθεταν, αλλά από τη …Motherwell.
Σύμφωνα με την εφημερίδα της Ισλανδίας «Morgunblaðið» σε ρεπορτάζ που δημοσίευσαν οι «The Irish Times» το 2014 η ισλανδική Stjarnan είδε για πρώτη φορά αυτόν τον πανηγυρισμό όταν οι Ισλανδοί έπαιξαν για τα προκριματικά του Europa League στο γήπεδο της Motherwell, το Fir Park. Εκεί έφεραν 2-2 με τους Steelmen τους οποίους νίκησαν 3-2 στη συνέχεια κι έφτασαν μέχρι τα play-off του Europa για να αποκλειστεί από την Inter.
Ένα γκρουπ Ισλανδών οπαδών οι … «Silver Spoons» μετέφεραν τον πανηγυρισμό στην Ισλανδία κι υιοθετήθηκε από την εθνική ομάδα στα προκριματικά του Euro 2016.  Έφερε γούρι κι ενθουσιασμό κι όπως διαπιστώσατε δε λείπει ούτε από τα γήπεδα της Γαλλίας, με την μικρότερη σε πλυθησμό χώρα που έλαβε ποτέ μέρος σε τελικά Εuro να συναρπάζει χάρη στις επιτυχίες της εθνικής της ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.