«Σοκ-ροζ» όπως το …εισιτήριο του τελικού του 1967

Η τρίτη φανέλα της Celtic για τη φετινή σεζόν 2016/17, η δεύτερη εκτός έδρας αν προτιμάτε, παρουσιάστηκε επίσημα από τη New Balance και είναι …ροζ.
Είναι η πρώτη φορά που μια εκτός έδρα φανέλα της Celtic δεν αποτελεί συνδυασμό πράσινου, άσπρου, κίτρινου ή μαύρου, μιας κι αυτά ήταν τα χρώματα που «έπαιζαν» μέχρι τώρα στις εκτός έδρας φανέλες των πρωταθλητών Σκωτίας. Τα σορτς είναι μαύρα όμως οι φανέλες είναι ροζ με αμυδρά μαύρα Hoops, ενώ ροζ θα είναι και οι κάλτσες.

Η έμπνευση για αυτό το χρώμα, έρχεται από το εισιτήριο του τελικού του 1967 που ήταν ροζ! Ακριβώς το ίδιο χρώμα με το εισιτήριο του μεγάλου επιτεύγματος της Celtic θα έχει και η τρίτη φανέλα της, τιμώντας το έπος των «Lisbon Lions» όπως έχει ονομαστεί η συγκεκριμένη ομάδα της Celtic, που νίκησε στον τελικό του 1967 την Inter για να γίνει η πρώτη βρετανική ομάδα που κατέκτησε το κύπελλο πρωταθλητριών.
Ένα από τα moto της Celtic είναι το «a club like no other» που υποδηλώνει πόσο ξεχωριστός είναι ο σύλλογος και η φράση αυτή είναι τυπωμένη στο εσωτερικό στρίφωμα της φανέλας.
Η φανέλα έγινε -υποτίθεται- για να αποδώσει φόρο τιμής στους “Lisbon Lions” οι πρώτες αντιδράσεις των οπαδών της Celtic στο Twitter είναι αρνητικές. Το ...«Shock Pink» όπως τονιζόταν στο promotion της φανέλας τον τελευταίο μήνα έχει προκαλέσει σοκ στους φίλους των Bhoys που κάθε άλλο παρά ευχαριστημένοι είναι από την επιλογή αυτή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.