Ήττα στα πέναλτι (6-5) από τη Leicester για Celtic στο ICC

Η Celtic ξεκίνησε με ισοπαλία κι ένα βαθμό, αλλά ήττα στα πέναλτι τις υποχρεώσεις της στο INTERNATIONAL CHAMPIONS CUP.
Πάνω από 32.500 θεατές στο Celtic Park είδαν τους πρωταθλητές Σκωτίας να αντιμετωπίζουν την πρωταθλήτρια Αγγλίας σε ένα εξαιρετικό φιλικό. H Leicester προηγήθηκε στο 49’ με εντυπωσιακή κίνηση του Riyad Mahrez, με τη Celtic να ισοφορίζει στο 59’ με βολίδα του Eoghan O'Connell. Σύμφωνα με τους κανονισμούς του ICC οι δύο ομάδες πήραν από ένα βαθμό, κι αυτή που θα επικρατούσε στα πέναλτι, έναν ακόμα. Τελικά το bonus πήρε η Leicester που νίκησε με 6-5.
Ο Riyad Mahrez ήταν ασυγκράτητος για τους Άγγλους κι η μεγάλη απειλή για τους πρωταθλητές Σκωτίας. Μόλις στο 11’ έφτιαξε την πρώτη μεγάλη φάση για τη Leicester με το Leonardo Ulloa να χάνει μοναδική ευκαιρία.
Η Celtic απάντησε στο 18’ με ανάποδο ψαλίδι του Moussa Dembele που απέκρουσε εντυπωσιακά ο νεοαποκτηθείς keeper της Leicester, Ron-Robert Zieler. Νέα ευκαιρία για τους Άγγλους στο 33’ με τον αριστερό μπακ της ομάδας, Ben Chilwell να στέλνει την κεφαλιά του πάνω στο Craig Gordon και στο 37’ η σειρά της Celtic με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Leigh Griffiths που απέκρουσε δύσκολα ο Ron-Robert Zieler. 
Οι δύο πρωταθλήτριες πήγαν χωρίς σκορ στα αποδυτήρια μετά από ένα χορταστικό πρώτο μέρος.
Μετά από απανωτές αλλαγές στο ξεκίνημα του β’ μέρους ήρθε και το γκολ. Ασταμάτητος ο Riyad Mahrez έκανε την κούρσα του κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο 59’. Δέκα λεπτά αργότερα η Celtic έφερε το ματς στα ίσα.
Κυκλοφόρησε τη μπάλα στην περιοχή, ακολούθησαν σουτ που βρήκαν σε σώματα για να έρθει ο νεαρός αμυντικός Eoghan O'Connell με εντυπωσιακό σουτ να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.
Ακολούθησαν κι άλλες αλλαγές, το σκορ δεν άλλαξε κι η ισοπαλία οδήγησε στη διαδικασία των πέναλτι. Εύστοχα και τα πρώτα 5 πέναλτι των δύο ομάδων, ο Kasper Schmeichel απέκρουσε το πέναλτι του James Forrest για να ευστοχήσει στη συνέχεια ο Amartey δίνοντας το bonus στους πρωταθλητές Αγγλίας.

CELTIC: Gordon (Fasan 65), Janko, Lustig (Ambrose 46), O’Connell, Roberts (Forrest, 65), McGregor (Johansen 65), Brown (Αlla 74), Armstrong (Rogic 74), Izaguirre, Griffiths (Christie 74), Dembele (Ciftci 65).
LEICESTER: Zieler (Schmeichel 46), Amartey, Hernandez (Okazaki 65), Morgan (Huth 65), Chilwell, Mahrez (Fuchs 69), Mendy (Musa 46), Drinkwater, Albrighton (Schlupp 46), Ulloa (Wasilewski 65), Gray (Simpson 46).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.