Άνετα η Celtic, 3-0 την Lincoln Red πριν το ημίωρο

Σε ένα ματς που δεν αντέχει κριτικής, με τη διαφορά των δύο ομάδων να είναι εμφανής, η Celtic διέλυσε με 3-0 τη Lincoln Red και προκρίθηκε στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League, ξεπερνώντας τη ντροπιαστική της ήττα με 1-0 στο Γιβραλτάρ. Με τρία μέσα σε 6 λεπτά το ματς ήταν 3-0 πριν το ημίωρο κι είχε ουσιαστικά κριθεί. Οι Bhoys είχαν ευκαιρίες και για άλλα γκολ όμως η αστοχία κι οι ικανότητες του goalkeeper της Llincoln, Raul Navas κράτησαν το σκορ σε αξιοπρεπή επίπεδα για τους φιλοξενούμενους.
Πριν τη σέντρα η σημαία του πρωταθλητή ανέβηκε στο Celtic Park, μιας και το πρώτο ματς των Bhoys στο πρωτάθλημα Σκωτίας είναι εκτός έδρας. Το κύπελλο του πρωταθλητή Σκωτίας ήταν εκεί δίπλα στη γυναίκα του Tomy Burns και έναν από τους Lisbon Lions, το Bobby Lennox.
Ο Brendan Rodgers ξεκίνησε με ένα επιθετικό σχήμα, που έδειχνε 3-5-2, αν και λειτουργούσε όπως ο ρόμβος στο 4-4-2 με τους Mikael Lustig και Kieran Tierney να είναι στα άκρα της άμυνας και τους Patrick Roberts και James Forrest στα ..φτερά. Ο Stuart Armstrong ξεκίνησε επίσης πίσω από τους Leigh Griffiths και Moussa Dembele.
Η Celtic μπήκε πολύ δυνατά κι είχε τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης, με τους πρωταθλητές του Γιβραλτάρ κλεισμένους στα καρέ τους. Μόλις στο 9’ οι γηπεδούχοι φάνηκε να κερδίζουν πέναλτι όταν ο Stuart Armstrong ανατράπηκε στην περιοχή. Ο Πολωνός διαιτητής, Bartosz Frankowski, έδειξε την άσπρη βούλα, όμως μετά από συμβουλή του επόπτη του μετέφερε τη μπάλα έξω από την περιοχή δίνοντας φάουλ! Το εκτέλεσε ο Leigh Griffiths στέλνοντας την μπάλα άουτ. Στο 15’ ο Stuart Armstrong έπιασε το σουτ που απέκρουσε δύσκολα ο goalkeeper της Llincoln, Raul Navas, για να έρθει στη συνέχεια η σειρά του Callum McGregor το σουτ του οποίου έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Το σκόρ άνοιξε τελικά στο 23’ με σουτ του Mikael Lustig και στο 25’ ο Patrick Roberts πάσαρε ιδανικά στο Leigh Griffiths που έκανε το 2-0.
Το ματς ουσιαστικά τελείωσε πριν συμπληρωθεί το πρώτο ημίωρο. Ο Patrick Roberts έπαιξε το 1-2 με τον Callum McGregor και μπήκε στην περιοχή κάνοντας το 3-0 στο 29’. Στο 36’ ο Raul Navas απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Moussa Dembele και το ημίχρονο έληξε με τη Celtic 3-0 μπροστά.
Στο 49’ η Lincoln απείλησε για πρώτη φορά όταν ο Erik Sviatchenko έχασε τη βαθιά μπαλιά κι ο Lee Casciaro βρέθηκε απέναντι στον Craig Gordon αλλά πλάσαρε άουτ. H Celtic έριξε το ρυθμό αλλά συνέχισε να δημιουργεί και να χάνει ευκαιρίες με τον Patrick Roberts στο 57’ και το Leigh Griffiths στο 66’ και το 71’. Ακόμα μία ευκαιρία στο 83’ για το Leigh Griffiths που δε μπόρεσε να νικήσει το Raul Navas. Το ματς έκλεισε με ακόμα μία επέμβαση του keeper της Lincoln στις καθυστερήσεις με τη Celtic να σκέφτεται πια τον επόμενο αντίπαλο της, την FC Astana από το Καζακστάν.
CELTIC: Gordon, Lustig, Sviatchenko, Tierney (Ajer 60), McGregor, Brown, Armstrong, Roberts, Forrest (Izaguirre 64), Griffiths, Dembele (Ciftci 77).
LINCOLN RED IMPS: Navas, Garcia, J. Chipolina, R. Casciaro, Bernardo Lopes, L. Casciaro (Cabrera 90), K. Casciaro, R. Chipolina(C), Calderon (Bardon 90), Patiño, Walker (Livramento 89).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.