Κατάργηση του κανονισμού αναβολής λόγω …φιλικού ζητά ο Archibald

Ο τεχνικός της Partick Thistle, Alan Archibald,  πιστεύει ότι η SPFL (σκωτσέζικη επαγγελματική λίγκα) πρέπει να καταργήσει τον «κωμικό» όπως χαρακτηρίζει κανονισμό που δίνει το δικαίωμα στις ομάδες να αναβάλλουν ένα ματς πρωταθλήματος για να δώσουν φιλικό.
Η Patrick Thistle μένει χωρίς αγώνα αυτό το Σαββατοκύριακο, αφού η Celtic έχει αναβάλλει το μεταξύ τους παιχνίδι (που ήταν να διεξαχθεί σήμερα) για να δώσει φιλικό με την Inter στο Limerick της Ιρλανδίας, στο πλαίσιο του International Champions Cup.
Είναι η δεύτερη φορά στις 3 τελευταίες σεζόν που η Thistle έχει …υποχρεωτικό ρεπό γι αυτό το λόγο, κι ο Archibald πιστεύει ότι αυτό κάνει ζημιά στο image της μεγάλης κατηγορίας.
«Δεν έχω να πω πολλά πάνω σε αυτό μας έχει ξανασυμβεί και πρέπει να συμβιβαστούμε, αλλά θεωρώ ότι είναι κωμικό» είπε ο τεχνικός της Patrick Thistle τονίζοντας: «Νομίζω ότι δείχνει ασέβεια προς τις άλλες ομάδες, κάνει το πρωτάθλημα να δείχνει φτωχό και δε νομίζω ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο αλλού απ’ όσο ξέρω.»
Η ομάδα του Alan Archibald ξεκίνησε με νίκη το πρωτάθλημα και το Σάββατο που δε θα παίξει δίνει τη δυνατότητα στις άλλες ομάδες να την πιάσουν στη βαθμολογία.
«Δε λέω ότι θα κερδίζαμε τη Celtic, αλλά κανείς δεν μπορεί να πεί ότι δε θα προσπαθούσαμε και μπορεί και να το κάναμε, κανονικά όλες οι ομάδες θα έπρεπε να παίζουν Σάββατο, να έχουν τις ίδιες πιθανότητες» είπε ο τεχνικός της Patrick Thistle καταλήγοντας: «Νομίζω ότι η ομοσπονδία πρέπει να ασχοληθεί σύντομα με αυτό το θέμα κι ελπίζω να το κάνει, είναι μέσα στις αρμοδιότητες της.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.