Πρόκριση στο 91' για τη Celtic, 2-1 την Astana με δύο πέναλτι

Η Celtic πήρε μια δραματική πρόκριση επικρατώντας 2-1 της Astana, με το Moussa Dembele να είναι η «χρυσή αλλαγή» των Bhoys. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 45’, με πέναλτι που κέρδισε ο Kieran Tierney κι εκτέλεσε ο Leigh Griffiths, κι έδειχναν να ελέγχουν το ματς, όμως η Astana ισοφάρισε στο 62’ με τον Agim Ibraimi που εκμεταλλεύθηκε έξοδο του Craig Gordon. To ματς έδειχνε να πηγαίνει στην παράταση όμως ο Moussa Dembele, που μπήκε στο 75’, κέρδισε κι εκτέλεσε στο 91’ το πέναλτι που έδωσε τη νίκη-πρόκριση στη Celtic. Το πρώτο του γκολ με τα Hoops δε μπορούσε να είναι πιο κρίσιμο.
Η Astana ξεκίνησε σφιχτά, με 3 κεντρικούς αμυντικούς και δύο αμυντικά χαφ, θέλοντας να εμποδίσει τη Celtic να πετύχει ένα γρήγορο γκολ και το κατάφερε, χωρίς πάντως να απειλεί. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα από το ξεκίνημα, έκαναν μια καλή φάση στο 7’ όταν ο James Forrest έβγαλε τη σέντρα με τη μπάλα να περνά από τους Leigh Griffiths, Callum McGregor και Patrick Roberts, ενώ στο 13’ ο Leigh Griffiths δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τη μπαλιά του Mikael Lustig, με το goalkeeper της Astana, Nenad Eric, να βγαίνει εγκαίρως. Στο 22’ ο Stuart Armstrong εκτέλεσε κόρνερ κι ο Scott Brown
έπιασε ένα θεαματικό βολ-πλανέ στέλνοντας τη μπάλα ψηλά άουτ, με τους Bhoys να πιέζουν χωρίς όμως να κάνουν τη μεγάλη φάση. Αυτή έγινε τελικά στο 42’, όταν ο Stuart Armstrong έπιασε το σουτ και ο Nenad Eric κατάφερε να μπλοκάρει. Το ημίχρονο έκλεισε ιδανικά για τους Bhoys με τον Kieran Tierney να μπαίνει από τα αριστερά και τον Abzal Beisebekov να τον γκρεμίζει με μια άγαρμπη κίνηση στο 45’. Πέναλτι για τη Celtic που εκτέλεσε άψογα ο Leigh Griffiths, στέλνοντας στην άλλη γωνία τον Nenad Eric. 1-0 για τη Celtic και σφύριγμα της λήξης του πρώτου μέρους.
Μεγάλη ευκαιρία για τη Celtic στο ξεκίνημα της επανάληψης με το Leigh Griffiths να μπαίνει στην περιοχή και να στέλνει τη μπάλα ελάχιστα άουτ. Η Celtic έδειχνε να ελέγχει το ματς, ο Kolo Toure έκανε το ντεμπούτο του στο 61’ μπαίνοντας στη θέση του Stuart Armstrong, όμως ένα λεπτό αργότερα η Astana έφερε το ματς στα ίσα, με τη δική της αλλαγή. Ο Craig Gordon βγήκε, αναίτια, στο ύψος της περιοχής του για να διώξει τη μπάλα με το κεφάλι, κι ο Agim Ibraimi (που είχε μπει στο 57’) πλάσαρε από μακριά στην ανυπεράσπιστη εστία κάνοντας το 1-1. Στο 71’ το σουτ του Forrest μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα άουτ, στο 73’ όμως ήταν η σειρά της Astana να χάσει ευκαιρία με τον Junior Kabananga να στέλνει τη μπάλα άουτ, και την αναμέτρηση να είναι στην κόψη του ξυραφιού. Στο 75’ ο Rodgers έριξε το Dembele στη θέση του Forrest, θέλοντας να απειλήσει πιο άμεσα και να αποφύγει την παράταση. Η Celtic είχε μια καλή στιγμή στο 78’ με σουτ του McGregor που κατέληξε στην αγκαλιά του Nenad Eric, με τον keeper της Astana να αποκρούει στο 89’ το σουτ του Griffiths και το ματς να οδεύει προς παράταση. Ο Moussa Dembele όμως είχε διαφορετική άποψη. Μπήκε δυνατά στην περιοχή κι αφού άλλαξε τη μπάλα με το Griffiths (που τη γύρισε με τακουνάκι) ανατράπηκε από τον Igor Shitov. Καταφανέστατο πέναλτι με τον αμυντικό της Astana να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα και το Dembele να εκτελεί ο ίδιος το πέναλτι που κέρδισε.
Ψύχραιμος ο 20χρονος επιθετικός, σημείωσε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα των Bhoys, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1. Η Astana τελείωσε με 9 παίκτες το ματς, αφού και ο Dmitri Shomko αποβλήθηκε στη συνέχεια με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η νίκη εξασφαλίζει ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο μέχρι το Δεκέμβρη για τη Celtic, αφού ακόμα και να αποκλειστεί στα play-off του Champions League μπαίνει κατευθείαν στους ομίλους του Europa League.
CELTIC: Gordon, Janko, Lustig, O'Connell, Tierney, Roberts (Johansen 31), Brown, McGregor, Armstrong (Toure 61), Forrest (Dembele 75), Griffiths.
ASTANA: Eric, Anicic, Muzhikov, Nurgaliev (Ibraimi 57), Shitov, Beisebekov, Logvinenko, Shomko, Canas, Twumasi, Kabananga

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.