Τα εύκολα δύσκολα ξανά η Celtic, 4-2 τη St Johnstone στο McDiarmid Park

Η Celtic πέρασε από το McDiarmid Park, κερδίζοντας 4-2 τη St Johnstone σε ένα ματς που φαινόταν ότι είχε τελειώσει από το πρώτο μέρος. Oι Bhoys τελείωσαν το πρώτο ημίχρονο 3-0 μπροστά στο σκορ, σημειώνοντας 3 γκολ σε 16 λεπτά, απέναντι στους Saints που δεν κατάφεραν να προβάλλουν μεγάλη αντίσταση. Η χαλαρότητα των Bhoys στα τελευταία λεπτά παραλίγο να κοστίσει αφού οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 3-2 στο 89’, όμως η Celtic έδειξε την ανωτερότητα της κάνοντας το 4-2 στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.
Οι γηπεδούχοι είχαν στη σύνθεση τους το Ricky Foster που υπέγραψε χθες, έδωσαν αρχικά χώρο στη Celtic (με την κατοχή στο πρώτο δεκάλεπτο να είναι 90-10 για τους φιλοξενούμενους) κι είχαν τον Paul πάνω στον Tom Rogic για να μην αφήσουν τον Αυστραλό χαφ να κάνει παιχνίδι. Η Celtic όμως έπαιζε συνεχώς από τα πλάγια και το μαρκάρισμα του Rogic στον άξονα αποδείχθηκε μάταιο. Οι γηπεδούχοι δεν άντεξαν ούτε ένα ημίωρο, αφού στο 28’ ο Leigh Griffiths σκόραρε ξανά στο McDiarmid Park (πέρυσι είχε κάνει ρεκόρ σημειώνοντας το 40ο του γκολ στη σεζόν), γιορτάζοντας ιδανικά τα 26α γενέθλια του. Ο Kieran Tierney έπιασε το σουτ η μπάλα βρήκε στα σώματα και πήγε στο Griffiths που την έστειλε να βρεί το δοκάρι και να καταλήξει στον ουρανό των διχτύων. Έκτο γκολ για το σκόρερ της Celtic τη φετινή σεζόν. Η απάντηση των Saints ήρθε στο 31’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του David Wotherspoon όμως ο Craig Gordon απέκρουσε εντυπωσιακά πετώντας τη μπάλα κόρνερ. Στο 38’ ο Griffiths βρέθηκε στην περιοχή από μαρκάρισμα του Richard Foster, όμως ο διαιτητής Craig Thomson θεώρησε ότι …βούτηξε και «κιτρίνισε» το φορ της Celtic.
Δύο λεπτά μετά η Celtic σκόραρε ξανά. Ο Tom Rogic βρήκε το James Forrest o goalkeeper Alan Mannus, τον σταμάτησε, στη συνέχεια απέκρουσε και την προσπάθεια του Griffiths, για να έρθει ο Scott Sinclair και να σημειώσει το τρίτο του γκολ σε ισάριθμα ματς με τη Celtic.
Στο 44’ ο James Forrest πήρε τη μπάλα από τα δεξιά απέφυγε τον Paul Paton και με εντυπωσιακή κίνηση μπήκε στην περιοχή κι έκανε το 0-3. Το ημίχρονο θα μπορούσε να έληγε και 0-4 όμως ο Alan Mannus κατάφερε να σταματήσει το Leigh Griffiths.
H Celtic κατέβασε ρυθμούς στην επανάληψη (έχει και τη ρεβάνς την Τρίτη στο Ισραήλ την άλλη εβδομάδα για τα play-off του Champions League), είχε όμως ευκαιρίες και για άλλο ένα γκολ, όπως αυτή στο 54’ όταν η βολίδα του Tom Rogic τράνταξε τη συμβολή των δοκών του Alan Mannus, ενώ στο 66’ ο Richard Foster παραλίγο να σημειώσει αυτογκόλ στην προσπάθεια του να διώξει με κεφαλιά τη σέντρα του Kieran Tierney. Το γκολ ήρθε από τους Saints, με πέναλτι που κέρδισε κι εκτέλεσε ο Danny Swanson μετά την ανατροπή του από το Liam Henderson, φτάνοντας τα 7 γκολ σε 8 ματς αυτή τη σεζόν. Στο 89’ ο Steven MacLean κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα μετά τη σέντρα του Danny Swanson και τα τελευταία λεπτά φαίνονταν δραματικά. Ο Ryan Christie όμως είχε διαφορετική άποψη και με σουτ έκανε το 2-4 στο 92’ σβήνοντας τα όνειρα των γηπεδούχων για ένα επικό come-back.
Επίδειξη δύναμη στο πρώτο μέρος για τη Celtic, χαλαρότητα που παραλίγο να κοστίσει, όμως η διαφορά κλάσης των δύο ομάδων ήταν εμφανής. Το ματς της Τρίτης στο Ισραήλ είναι πια στο μυαλό των Bhoys που έκαναν το 2 στα 2 στο πρωτάθλημα περνώντας από δύο δυνατές έδρες.

ST JOHNSTONE: Mannus, Alston (Craig 54), Davidson, MacLean, Wotherspoon (Kane 65), Swanson, Shaughnessy, McKay (Cummins 90), Paton, Foster, Easton.
CELTIC: Gordon, Janko, Toure, O'Connell, Tierney, Brown, Bitton (Henderson 60), Forrest (Christie 71), Rogic, Sinclair, Griffiths (Dembele 55).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.